Hírek

2015.01.30. 11:45

Telente nehéz az élet, de gyönyörű a látvány a Bakonyban

Ha azt mondják, elszórtan hóesés várható, mi már készítjük a lapátot, hogy reggel egyáltalán ki tudjunk jutni a házból. Nálunk mindig esik, de már megszoktuk – tréfálkoztak egymást közt a minap a buszra várva a tésiek.

Szabó Péter Dániel

A fenti dézett mondat persze igaz több tucatnyi bakonyi kistelepülésre is. Nekik telente mindig bőségesen jut az égi áldásból. Ha aztán megjön a 20.30 centiméternyi hó, akkor lapátot ragadnak, traktorra ülnek és közösen megtisztítják a járdákat, utakat a faluban. Mert csak együtt, összefogva lehet sikert elérni, ezt a kis közösségekben a mai napig jól tudják az emberek.

Ezeken a településeken telente ritkán találjuk az irodájában a polgármestert. Nem azért, mert lusta lenne bejárni, sokkal inkább azért, mert a falut járja, hogy személyesen győződjön meg arról: minden rendben van.

Fodor-Bödös István, Tés tavaly ősszel megválasztott elöljárója sem pihent túl sokat az elmúlt hétvégén. – Vasárnap hajnalban is az utcán voltunk, s azért dolgoztunk, hogy minden út járható legyen a településen. Szerencsére sokan segítségünkre voltak, így különösebb probléma nélkül megúsztuk a nagy havazást. Persze mifelénk nem újdonság a térdig érő hó, aki a Bakonyban él, az jól tudja mire vállalkozik. Telente talán egy kicsit nehezebb a közlekedés, mint a nagyobb városokban, de cserébe nap mint nap gyönyörű környezetben ébredhetünk – tette hozzá a polgármester, akinek szavaival azt gondolom sokan egyetértenek.

Aki ugyanis látta valaha a téli Bakonyt, a hófödte dombtetőket, azt tudja: páratlan szépségű helyen élhetünk. Ezért kell még jobban megbecsülnünk, hiszen a miénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!