Hírek

2015.04.01. 17:17

Esély egy új politikai erőnek

Kapolcs - Két esélyes jelölt van a tapolcai választáson: a Fidesz vagy a Jobbik jelöltje, mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a szerda esti kapolcsi lakossági fórumon.

Balla Emőke

A felmérések, kutatások szerint míg korábban három esélyes volt a választás, most csak két esélyes: a választók április 12-én arról döntenek, hogy a Fidesz kormányt, a „Quaestor-kormányt" támogatják vagy esélyt adnak egy új politikai erőnek, mely tisztességes, becsületes politikát ígér, közölte a párt elnöke. A Jobbik egyéni mandátumot még nem tudott szerezni, ezt Rig Lajos teheti meg. Győzelme szárnyakat adna a Jobbiknak. Egyértelművé tenné, hogy a Jobbik a Fidesz kihívója, már most, és az lesz a 2018-as országgyűlési választáson, mondta Vona Gábor. Az, hogy a Jobbik kormányra kerüljön, nem távoli jövőkép, hiszen a párt támogatottsága nagyon megközelítette a Fideszét.

Vona Gábor beszélt arról, hogy a politika két legnagyobb problémája a korrupció és a politikusok gőgje. Ő nem nyugodhat bele, hogy Magyarországon a politika a korrupcióról és a nagyképűségről szól. Többen megkérdezték tőle, milyen biztosítékot tud arra adni, ha a Jobbik kormányra kerül, nem fog lopni. Erre nem lehet biztosítékot adni, közölte Vona, ez csak akkor derül ki, ha a Jobbik kormányra kerül. Tizennégy településen jobbikos polgármester irányít és bár ezeken a helyeken is vannak problémák, azt nem lehet mondani, hogy a jobbikos vezetők korrupciós botrányokba keverednének. A párt elnöke megemlítette, hogy a Jobbik országgyűlési képviselői nemcsak saját, de családtagjaik vagyonnyilatkozatait is leadták, fizetésük tíz százalékát jótékony célra fordítják, illetve havonta egy napot önkéntesként dolgoznak – Vona Gábor szerdán Ajkán és környékén beteghordóként dolgozott.

Rig Lajost, a választókerület képviselőjelöltjét Vona Gábor és Gyüre Csaba országgyűlési képviselő országgyűlési képviselő ajánlotta a választók figyelmébe. Ő úgy fogalmazott: a Jobbik képviselői azért kezdtek politizálni, mert változtatni akartak, valóban a nemzet ügyét szolgálni. Azt bizonyítják, hogy lehet becsülettel politizálni.

Rig Lajos bemutatta önmagát. Szólt arról, hogy őt sokan ismerik, hiába szeretnék a szórólapokon másnak beállítani, mutatni. Huszonkét évet dolgozott az egészségügyben, volt ápoló, aneszteziológiai szakasszisztens és az Országos Mentőszolgálat munkatársa. Szakszervezeti vezetőként megakadályozta a csoportos létszámleépítést, ami 220 család megélhetését veszélyeztette volna. Véleménye szerint a térségben egyre nagyobb gondot okoz az elvándorlás és a munkanélküliség; az elmúlt tizenkét évben nem létesültek olyan beruházások, melyek munkahelyet teremtettek volna, a fiatalok elvándorlásában Tapolca sajnos országosan is vezető helyen áll. Azt mondta, a tendenciát meg lehet fordítani. Tapolca fellendülése a térség fellendülését is hozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!