Hírek

2015.04.16. 16:29

Tapolcai választás - Száz százalékos a feldolgozottság mellett Rig Lajos a képviselő

Tapolca – A 3-as számú választási körzet országgyűlési képviselője száz százalékos feldolgozottság mellett Rig Lajos.

Tóth B. Zsuzsa

Csütörtökön délután számolták össze a 6-os számú szavazókör szavazatait, amelyeket előzőleg összekevertek az aznap megkapott külképviseleti szavazatokkal és az átjelentkezett polgárok voksaival. A végeredmény szerint a térség új országgyűlési képviselője a Jobbik jelöltje, Rig Lajos, aki összesen 10 608 szavazatot kapott. A fideszes Fenyvesi Zoltán 10 243 voksot kapott, az MSZP-s jelölt, Pad Ferenc 7830-at. Minderről a választási bizottság elnöke, Kajtár György tájékoztatta a sajtót. Az LMP jelöltje, Sallee Barbara 605 szavazatot kapott, a független Czigler László 116-ot, a szintén független Borbély József 62-t.



A Magyar Munkáspárt jelöltje, Filemon Kristóf szintén 63 szavazatot kapott. Köröskényi Kálmánra 49-en szavaztak, a Földművelők, Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltók Pártja jelöltje, Blazovich Tímea 45 voksot kapott, a Magyar Igazság és Élet párja színeiben induló Horváth Magdolnára 44-en szavaztak. Az Összefogás Pártja indulója, Szepessy Zsolt 40 voksot szerzett, a független Fecser János Gyula 28-at. A független Busi Erika 16, Sinkáné Vati Júlia 15, Törökné Juhász Ilona 14 szavazatot kapott. Antal Tamás, Csányi Gyula és Ladányi György független jelöltek mindegyikére 10 szavazat érkezett. Daróczi Sándor Józsefné nyolc, Galyas István és Turcsán Mihály hat szavazatot kapott, mindannyian független indulók.

A választási bizottság elnöke kijelentette, hogy az időközi választás eredményes volt, a határozat ellen három napig lehet fellebbezni. A szavazóköri eredményeket vitató megállapítás szintén tehető, amennyiben az megalapozott, új szavazatszámlálást is elrendelhet az illetékes választási bizottság. Amennyiben fellebbezés érkezik, jogorvoslat miatt három nappal, ha elrendelnek új szavazatszámlálást további három nappal tolódhat ki a választási eljárás végleges lezárása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!