Hírek

2015.03.28. 13:56

Tapolcai választás - Jobbik: mindenki maga dönthesse el, akar-e vasárnap dolgozni

A Jobbik azt javasolja, hogy minden dolgozó maga dönthesse el, akar-e munkát végezni vasárnap.

Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva mondta az MTI-nek, hogy az MSZP-s Gőgös Zoltán szombati ajkai sajtótájékoztatóján - egy 2010-es, a vasárnapi zárva tartásról szóló jobbikos javaslatra hivatkozva - arról beszélt: pártja szerint a Jobbik a Fidesznél is erősebben korlátozná az emberek döntési szabadságát.

Az MSZP-s politikus nyilatkozatát Z. Kárpát Dániel "kétségbeesett próbálkozásnak" tartja arra, hogy elbizonytalanítsa a szavazókat a közelgő tapolcai időközi választás előtt.

A jobbikos képviselő szerint a vasárnapi zárva tartás kérdésében a Fidesz és az MSZP is szélsőséges állásponton van. A Fideszt azért bírálta - mondta -, mert azoknak is megtiltja a munkavégzést a hét utolsó napján, akik egyébként szeretnének dolgozni. Az MSZP pedig szerinte gyakorlatilag kötelezővé tenné a vasárnapi munkavégzést azoknak is, akik a családjukkal akarnák tölteni ezt az időt és "a nagyvállalkozókat, a multicégeket hozná helyzetbe a magyar kis- és középvállalkozások kárára".

A Jobbik ehelyett azt javasolja, hogy az érintett maga dönthesse el, akar-e vasárnap munkát végezni vagy sem. "Ha pedig az őt alkalmazó cég kívánja ezt elérni, akkor fizesse meg olyan szinten, hogy érdekeltté tegye ebben a dolgozót" - mondta Z. Kárpát Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!