Hírek

2015.03.28. 10:31

Tapolcai választás - Fenyvesi: az időközi választás igazi tétje a munkahelyteremtés

Ajka - A Fidesz programjának célja Ajkán a további munkahelyteremtés, valamint a meglévő állások megvédése az egész választókerületben - jelentette ki a Fidesz-KDNP időközi választáson induló képviselőjelöltje szombaton az ajkai vásárcsarnoknál.

Fenyvesi Zoltán azt mondta: csak a munka lehet a jólét alapja. Ezért ha a választók bizalmat szavaznak neki, azon fog dolgozni, hogy az eddig elért eredményeket a kormánnyal közösen folytatni tudják, és új munkahelyteremtő beruházásokat valósíthassanak meg Ajkán, valamint a térségben.

Emlékeztetett arra, hogy Veszprém megyében az elmúlt időszakban 50 milliárd, ezen belül Ajkán és térségében 18,6 milliárd forint értékben valósultak meg európai uniós gazdaság- és turizmusfejlesztési projektek.

Szólt arról, hogy az ajkai autóipari vállalatoknál összesen tízmilliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések az elmúlt uniós ciklusban, így megőrizték a munkahelyeket és továbbiakat teremtettek. Felidézte, hogy az egyik ajkai cégnél, amellyel januárban stratégiai megállapodást kötött a kormány, nyolcmilliárd forintos fejlesztés nyújt megélhetést újabb száz családnak.

Problémaként jegyezte meg, hogy bár Ajkán alacsony a munkanélküliség, tizenkét éve nincs új betelepülő az ipari parkba. Emlékeztetett, az előttünk álló európai uniós ciklusban a források hatvan százalékát gazdaságélénkítésre, új munkahelyek teremtésére lehet felhasználni, ami lehetőséget teremt arra is, hogy az ajkai ipari park infrastruktúrájának bővítésével újabb szereplők telepedjenek le a térségben.

Fenyvesi Zoltán bejelentette, a közeljövőben Ajkán is megnyílhat a Széchenyi Programiroda, amely a kis- és középvállalkozások, a fiatal vállalkozók uniós forráshoz jutását segíti. Az Otthon melege program pedig - amellyel a kormány tízmilliárd forintos támogatást biztosít a társasházak megújításához - a helyi építőipari vállalkozásoknak és dolgozóiknak jelenthet új munkalehetőségeket - tette hozzá.

Szólt az ajkai kórház mintegy négymilliárd forintból megvalósult fejlesztéséről, amellyel elmondása szerint az ellátás minőségének javítása mellett hosszútávon sikerült stabilizálni a dolgozók helyzetét. A tapolcai kórházról elmondta, hogy az ott folyó 2,3 milliárdos projekt részeként új, 24 órás sebészeti ellátást biztosítanak a hét minden napján, tíz aktív ággyal. Emellett új tüdőgyógyászati és kardiológiai rehabilitációs központ létesül, valamint létrejön egy háromállásos mentőállomás is. Hozzátette: azzal, hogy Tapolcára is visszakerülhetnek az aktív ágyak, az ajkai kórházban csökken majd tumultus.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!