Hírek

2015.01.05. 09:42

Tapasztalt oktató volt a vasárnap meghalt jégszörfös

Az örvényesi nyugdíjas amikor csak tehette vízre ment. Szörföt is oktatott. Vasárnap este fia találta meg holttestét a jeges Balatonban.

Prevics Éva

Vasárnap délután két óra körül ment ki a vízre egyedül az örvényesi nyugdíjas. Négy óra körül már elkezdték keresni, mert valaki észrevette, hogy a nyáron az általa üzemeltetett strandi vízibicikli kölcsönző nyitva van. A férfi ott tartotta ugyanis a jégszörfjét. A nyugdíjast végül fia találta meg. A strandtól 100, a nádfaltól körülbelül 150 méterre esett a vízbe - tájékoztatta a Naplót Huszár Zoltán Örvényes polgármestere. A holttestet végül a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai emelték ki este fél nyolc körül speciális eszközök segítségével.

Az örvényesiek döbbenten állnak a történtek előtt. Felelősségteljes, tapasztalt szörfösnek ismerték a férfit. Évek óta szörföt is oktatott és amikor csak tehette kiment a vízre. Nyáron a nyári, télen a téli sportoknak hódolt.

A Balaton jege nem biztonságos. Erre a vízirendészet többször felhívta már a figyelmet, ennek ellenére ezt sokan nem veszik komolyan. Legalább tíz centiméter vastagságú jég lenne a sportolásra, ami sehol nincs meg.

Ha valaki a Balatonon tilos jelzés ellenére megy a jégre, ötezertől ötvenezer forintig terjedő bírságot is kaphat. Baj esetén segítséget 112-es telefonszámon vagy a balatoni vízirendészet 1817-es ingyenes segélyhívó számán lehet kérni.

További részletek a balesetről:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!