Hírek

2013.03.13. 13:41

Támogatott vállalkozók

A kormányváltás óta a 141., a kormányhivatal megalakulása óta 100. vállalkozás kapott munkahelymegőrző támogatást Veszprém megyében.

Tremmer Tamás

Minderről dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott számolt be szerdai sajtótájékoztatóján, amelynek keretében a 100. támogatási szerződés ünnepélyes aláírására is sor került. A megállapodást Lencse Ferenc, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ zirci kirendeltségének vezetője és dr. Mile Imre, a Mile „Szent Hubertus Patika” Gyógyszerkereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság ügyvezetője látták el kézjegyükkel. A vállalkozás 6,8 millió forint támogatásban részesült.A kormánymegbízott kifejtette, a pályázati lehetőséggel a meglévő munkahelyek megőrzéséhez, a foglalkoztatási kapacitás megtartásához, a létszámleépítés megakadályozásához szeretnének hozzájárulni.

 

 

Lencse Ferenc, dr. Mile Imre és dr. Kovács Zoltán (balról jobbra) a támogatási szerződés aláírásán (Fotó. Penovác Károly)

A 21 évvel ezelőtt alapított bt. családi vállalkozásban működik, amelyben dr. Mile Imrén kívül a két lánya is dolgozik. Az alkalmazottaikkal együtt Zircen kettő patikát, Olaszfaluban és Ősiben egy-egy fiókpatikát, Nagyesztergáron és Eplényben pedig egy-egy kézigyógyszertárat működtetnek. A cég vezetője elmondta, a vállalkozás egyre nehezebb gazdasági körülmények közepette dolgozik, a gyógyszertárakban is érezhető a forgalom visszaesése. Ezt csak leépítéssel tudta volna ellensúlyozni, de nem szívesen vált volna meg az alkalmazottaitól, akikkel évek óta együtt dolgozik. Bevallotta, még soha nem pályázott, így nem is nyerhetett. Éppen ezért ennek a sikernek most nagyon tud örülni.


 

A kormánymegbízott elmondta, Veszprém megyében eddig 185 millió forintot fizettek ki munkahelymegőrző támogatásként, a még meglévő keret pedig további 100 millió forint. A pályázati lehetőség folyamatos a bajba jutott vállalkozások előtt. Az eddigi támogatásokkal 700 munkahelyet sikerült megtartani. A száz támogatott vállalkozás közül 16 volt egyéni vállalkozó, a többi társas vállalkozás. Közülük 52 mikro-, 36 kis-, a többi közepes vállalkozás volt. A támogatás egy évre adható, de megyénkben ennél rövidebb időre adják, hogy minél többen igénybe tudják venni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!