Hírek

2017.01.10. 20:05

Takarékos évet zártak

Balatonfűzfő - A fejlesztések előkészítésének éve volt a tavalyi a településen. A város közel tíz pályázaton egymilliárd forintra adott be támogatási kérelmet.

Marton Attila

Marton Béla polgármester elmondta, a tavalyi év legfontosabb hozadéka a partisétány-pályázat befejezése és átadása volt. A mintegy 450 millió forintból épült, két és fél kilométeres szakasz a Fövenystrandot és a tobruki városrészt köti össze, és számos kisebb-nagyobb attrakciót fűz egybe.

Az elöljáró kifejtette, takarékos, visszafogott gazdálkodás jellemezte az önkormányzatot, ennek részeként megszüntették a városgondnokságot, és a Fűzfői Vagyonkezelő Zrt.-t bízták meg az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatok ellátásával. A változtatástól hatékonyabb és gazdaságosabb fenntartást várnak.

Marton Béla: A település tavaly egymilliárd forintra pályázott
Fotó: Balogh Ákos

A település tavaly közel tíz európai uniós és hazai pályázati kiírásra jelentkezett, és összesen egymilliárd forintot meghaladó támogatási kérelmet adtak be, például a Fűzfőfürdőt Fűzfőgyárteleppel összekötő kerékpárút építésére, a fűzfőfürdői egészségház megépítésére, a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde három telephelyének fejlesztésére, vagy az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítésére.

A városvezető hozzátette, ősszel új tdm-szervezettel, a balatonkenesei Balaton Keleti Kapuja Turisztikai Egyesülettel kötöttek együttműködést. Megjegyezte, a településen nem váltható ki az ipari tevékenység az idegenforgalommal, de abban bíznak, a jelenleginél több turista látogat majd a településre a jövőben. Vizsgálják annak a lehetőségét, hogy az önkormányzat minél jobban tudja a veszélyes üzemek működését, fejlesztését, letelepedésüket befolyásolni.

Az új évtől a polgármester azt várja, a tavaly beadott pályázatok közül minél többet elnyernek, és elindulhatnak a beruházások. Hozzátette, egy korábbi sikeres pályázatnak köszönhetően biztosan elkezdődik a műanyagborítású kosárlabdapálya építése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!