Hírek

2014.07.14. 12:16

Szuper anyós vetélkedő Bakonytamásiban

Csak a legmerészebb vők ültek a nézőtéren, ők is kevesen a helyi nyugdíjas klub által szervezett „szuper anyós” vetélkedőn. A kultúrház színpadán a jelöltek vívtak ádáz versenyt egymással a címért. A legfurcsább az volt, hogy két férfiember is helyt foglalt a versenyzők közt.

Nagy Imre

– Országos szinten már volt erre példa, ezért úgy gondoltam, mi is megpróbálkozunk a szuper anyós vetélkedővel. Régi barátság köt bennünket a nagydémi és sokorópátkai klubhoz, így őket is elhívtuk. A megmérettetést a faluban is meghirdettük a civil szervezetek közt. Mindezt összekötöttük a  süteménysütő versennyel, erre tizennyolc gyönyörű süti érkezett. Hogy mit keresnek a versenyzők közt ”fiúk” is? A nagydémiek ragaszkodtak a "szuper apósjelölthöz", így mi is kiállítottunk egyet. Ők külön színesítik a programot, és nagyon várjuk, hogyan szerepelnek a divatbemutatón  – mondta mosolyogva a vetélkedő szünetében Muhari Lászlóné, a helyi nyugdíjas klub vezetője, a délután főszervezője.

Az izgalmas verseny során tíz próbát kellett kiállniuk a versenyzőknek. Persze ezek egyike sem nélkülözte a humort, egy-egy megnyilvánuláson jókat is derült a közönség.  Először vesszőkosárba kellett célba dobni egy súroló kefével, majd  lufiborotválás, fakanalas tojás szlalom, főzési szokások viccel elemekkel tarkítva, sodrófatánc, vagány anyós-próba, kvízkérdések, anyósperlekedés, és váratlan helyzetek megoldása volt a soron következő feladat.

A nap koronája a divatbemutató lett: az egyenként felvonuló jelöltek és a szakavatott kommentár a nézők legmerészebb álmait is túlszárnyalta.  Számos ajándék, köztük serlegek és szuper anyós torta várt a legjobbakra, de minden induló emléklapot és egy nagy tábla csokit is kapott.

S hogy mi döntött végül is? A feladatok végrehajtásáért tallérokat kaptak a jelöltek, aki ezek közül a legtöbbet gyűjtötte, az lett a nemes vetélkedés győztese. Persze több győztes is akadt, hiszen külön díjazták a divatbemutató legjobbjait (Muhari László és Németh Istvánné), a legvagányabb anyóst is. Az idei vetélkedés abszolút győztese, ezzel a „szuper anyós” cím birtokosa Szalai Sándorné lett.

A fáradt versenyzők és kísérőik vendéglátását követően nótaesten múlatták az időt a résztvevők, este már együtt fújták az előadóval a népszerű nótákat. Pedig a zsíros kenyér és a süti mellé csupán gyógyteákat fogyasztottak.

A bakonytamási nyugdíjasok az alkalmat hagyományteremtőnek szánták, így jövőre megvédhető az anyósok legjobbjának címe. A győztes vője pedig elégedetten dőlhet hátra: ha néha nehéz is együtt, azért jól választott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!