Hírek

2014.04.23. 08:10

Kábítószer csokiban, kereskedés kígyóméreggel

Kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények ügyében megkezdődött a rendkívül szövevényes ügy tárgyalása szerdán, a törvényszéken, dr. Pfeifer Péter tanácsvezető bíró előtt.

Kovács Erika

„Kábítószerrel nem, de potencianövelő szerrel üzleteltem, amit Thaiföldről hoztam be. A fő biznisz a kígyóméreg volt, amit Kambodzsában vettem, pápaszemes kobrát, a méregből jól kerestünk.” Ezt olvasta fel az elsőrendű vádlott korábban tett vallomásaiból dr. Pfeifer Péter tanácsvezető bíró a törvényszéken, ahol szerdán kezdődött meg az utóbbi időszak legjelentősebb kábítószerrel kapcsolatos tárgyalása. Tizenkét személyt vádol az ügyészség kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettével és más bűncselekményekkel. A vádirat szerint 2010-től éveken át adtak-vettek, illetve maguk is fogyasztottak külföldről csempészett kábítószert, többek közt marihuanát, speedet, extasyt. Az ügy rendkívül szövevényes, a tárgyalóterem megtelt vádlottakkal, védőügyvédekkel.


Megtelt védőügyvédekkel a törvényszék dísztárgyalója tegnap a kábítószerügyet tárgyaló dr. Pfeifer Péter tanácsvezető bíró (balról) előtt. Az utóbbi időszak legnagyobb drogügyét tárgyalják (Fotó: Kovács Erika)

Hosszan ismertette az ügyész a vádiratot, miszerint a vádlottak többek között Tatabányán, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Siófokon és Székesfehérváron, gyakran szórakozóhelyeken, bárokban, kocsmákban, különféle bulikban és magánlakásokban adták-vették a drogot és fogyasztották is. A tatabányai, előzetesben levő elsőrendű vádlott nem ismerte el a cselekményt. Azt mondta, nem vett és senkinek nem adott el drogot, és ő maga sem él vele. Magas a vérnyomása, nem is szedhet ilyesmit, mert meghalna. Régebben drogfogyasztó volt, kokainfüggő, de leállt, és régóta nem fogyasztja. Kábítószerrel nem, de potencianövelővel üzletelt, amit Thaiföldről hozott be. A fő biznisz a kígyóméreg volt, Kambodzsában vette a pápaszemes kobrát, a méreggel jól kerestek. A vádlott rendszeresen járt Thaiföldre, novembertől áprilisig ott volt, egy barátjánál dolgozott és méreggel kereskedett. Az ügyésznek egy idős embert érintő kérdéseire elmondta: a 76 éves öreggel néhányszor találkozott, semleges, napi ügyekről beszélgettek. A bácsit Tatabányán mindenki ismeri, jópofa, örökmozgó. Arról hallott, hogy régen kábítószerért ült. Egy korábbi barátjáról, akinél a Balatonnál a lakókocsiját elhelyezte, azt mondta, szívogatott valamit, mert a férfi azt mondta neki, „fenn van tőle”. Szerinte féltékenységből tett rá és másra is terhelő vallomást ez a férfi. A másodrendű, tatabányai, előzetesben levő vádlott vallomásaiból a bíró ismertette: „Nem követtem el semmit, nem árultam kábítószert még ajándékba sem adtam, magam sem fogyasztok. Alkalomszerűen fogyasztottam speedet, évente egy-két alkalommal. Extasyt soha nem fogyasztok.”

Állítása szerint Veszprémben beszélgetett egy ismerősével, amikor rendőrök rontottak rájuk és bevitték őket. Ismerősénél találtak a rendőrök csokitojásban kábítószert. Ő kéz alól aranyat vett, ahhoz kellett a digitális mérleg, a papírtasakok alkatrészeknek. A tűkbe ártalmatlan anyagot tett, amit a testgyúrás miatt használt – állította. 

A tárgyalás csütörtökön vádlotti meghallgatással folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!