Hírek

2017.05.08. 11:58

Szezonnyitó tesztmotorozás Veszprémben

A korábbi évek tapasztalata az, hogy sokan elvéreznek az akadálypályán, mert a szezon elején még nem érzik annyira a motort.

Molnár Sándor

Harmadik alkalommal szervezett szezonnyitó motoros találkozót a Veszprémi Motoros Egyesület. Első alkalommal a Continental tesztpályán tették próbára tudásukat, tavaly a Veszprémi Autós és Motoros Iskola (VAMI) pályájára mentek. Az idei találkozó egy koszorúzással kezdődött Gyulafirátóton. A szomorú apropót az adta, hogy tavaly egy motoros csapatba belehajtott egy fiatal és a balesetben egy győri hölgy meghalt. Berki Mariann emlékére helyezték el koszorút az emlékkeresztnél. Úti áldást is kaptak a résztvevők Rátóton, majd a VAMI tesztpályára vonult a társaság, ahol nagyon sokan tanultak és vizsgáztak is a helyi motorosok közül. Az iskola stratégiai partnere az egyesületnek és számítanak a csapatra, ezért bójákat állítottak fel a motorosoknak, akik szívesen tesztelték ügyességüket.

 

Ötven feletti taglétszámmal működik az egyesületünk, vannak szimpatizánsaink is és egyre több a fiatal. A megalakuláskor a veterán motorok felújítása volt az elsődleges szempont és a biztonságos közlekedés közvetítése a motorosok felé. Valamint az, hogy a motorosok is emberek, mert mi is ott vagyunk az úton, ha tetszik, ha nem – mondta el Steffek József a rendezvény egyik szervezője.

Tombola sorsolás, rántott húsos egyesületi szendvics és Dávid Roland koncert várta még a résztvevőket az egész napos program során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!