Hírek

2014.05.22. 18:15

Jól bevált gyümölcsös recepteket küldtek olvasóink

Veszprém – Már kapható a kézbesítőknél és az ügyfélszolgálati irodáinkban a legújabb szakácskönyvünk.

Varga Ibolya

A hagyományos szerkesztőségi könyvbemutatót csütörtökön tartottuk meg. Erre azokat az olvasóinkat hívtuk meg, akik megosztották velünk a kedvenc receptjeiket. Az új kötetben a gyümölcsös finomságokat mutatjuk be. Azokat a remek ételeket, süteményeket, desszerteket, amelyeket a lapunkat is kiadó Pannon Lapok Társasága (PLT) négy megyében megjelenő napilapjainak olvasói küldtek be. A meghívásunkat huszonhárom olvasónk fogadta el, többségük már régi kedves ismerősként üdvözölte a szerzőtársait. Azonnal fellapozták a kötetet és megkeresték a saját receptjüket. A Balatonrendesről érkezett Kalász Istvánné, Piroska a kertjében szedett, vegyszert nem, de érlelő napfényt annál többet látott eperrel kínálta meg a bemutató vendégeit.

A szakácskönyvünk alkotótársait Németh F. Bernadett, lapunk megbízott főszerkesztője köszöntötte. Emlékeztetett arra, hogy ez már a tizenkettedik gyűjteményünk, a Gyümölcsös finomságok könyve. A receptgyűjtő felhívásunkra több mint háromezer ételleírás érkezett be. Ezek közül választottuk ki a legérdekesebbeket. A háromszáz megjelent étel közül negyvenkilenc érkezett a mi megyénkből. Az ételek egy részét elkészíttettük egy veszprémi cukrászdában, illetve étteremben és ezek fényképével illusztráltuk a kötetet. A legújabb szakácskönyvünk megvehető az ügyfélszolgálati irodákban, kapható, vagy megrendelhető a kézbesítőknél és megyekártyával rendelkező olvasóink kedvezménnyel vásárolhatják.

Három generáció a könyv bemutatóján. A szentgáli Király Istvánné, Marika a csokoládés narancskrém receptjét küldte be a könyvbe, mellette lánya, Anita, ölében pedig unokája, Dóra (Fotó: Penovác Károly)

Mind a tizenkét kötetünkben szerepel Berei Ferencné, Ica, aki hat unokát és öt dédunokát kényeztet a finom ételeivel és süteményeivel. Megtudtuk, hogy egy civil szervezettől elismerő oklevelet kapott az utódokkal kialakított rendkívül jó kapcsolatáért. Egyébként nagy a szórás, hiszen a legidősebb unoka harmincnégy éves, a legkisebb dédunoka három és fél. A szentgáli Király Istvánné, Marika magával hozta Anita lányát és tizenöt hónapos unokáját, Dóra Alexandrát. A kicsi imádja a gyümölcsös ételeket, a nagyi által beküldött narancskrémet nem kóstolta, télen kicsi volt hozzá, friss gyümölcsöt már evett.

Nagyon tetszik a kötet Hadnagy Imréné, Beának, aki eredeti szakmája szerint dietetikus. Az ő családja is furcsának találta először a többlet energiát alig tartalmazó őszibarakos húst, de ma már ez az egyik legkedvesebb ételük. Csirkemellből készül, először kicsit lepirítja, és utána teszi csak be a tepsibe, úgy hogy nem ad mellé zsiradékot. Az étel remekül köríthető a burgonyapürével, rizzsel, de mással is. Többen azt hangoztatták, Beával együtt, hogy ideális a kötet megjelemési időpontja, hiszen csak most kezdődik a gyümölcsszezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!