Hírek

2014.08.18. 15:20

Szépülő iskolák, felújítások az intézményekben

Több százmillió forint értékben történik felújítás, átépítés Veszprém megye számos oktatási intézményében.

Kutasi Zsófia

A munkálatok várhatóan szeptember végéig tartanak. A veszprémi oktatási intézmények felújítása közül az egyik legnagyobb a veszprémi Ringató Körzeti Óvoda átalakítása, mely során a régi épületet elbontják, és a helyén egy korszerű óvoda épül. A beruházás a közel egy milliárd forint összértékű Smaragdváros programhoz kapcsolódik – mondta Némedi Lajos, alpolgármester.

Több óvodában lesz kisebb-nagyobb mértékű korszerűsítés. Az Egry Úti Körzeti Óvodában elektromos hálózat-, és kéményfelújítás, a Bóbita óvodában pedig teraszfelújítás várható. A Hársfa Óvodában vizesblokk-felújítás, a Kastélykert Óvodában nyílászáró csere lesz. A Csillag Úti Körzeti Óvodában teraszfelújítást, nyílászáró cserét, és lapostető-szigetelést végeznek el. A Botevban szintén nyílászáró csere lesz, és lapostető-szigetelés. A Rózsa Úti és a Gyulaffy iskolákban a vizesblokkokat újítják fel. A Vetésiben nyílászáró-, és falelem csere történik. A Középiskolai Kollégiumban a vizesblokk korszerűsítése várható.

Aljzatfelújítás a veszprémi Deák általános iskolában. Mindenhol kihasználják a vakáció lehetőségeit (Fotó: Penovác Károly)

Megyeszerte több szakképző intézményben is várható felújítás – tudtuk meg Szauer István tankerületi igazgatótól. Pápán az Acsády Ignác Szakképző Iskolában a tornatermet újítják fel. A felújítások összköltsége több százmillió forint. Ajkán kifejezetten iskolaépület-felújítás ezen a nyáron nem volt a városban, tudtuk meg Bardon Gézától, az ajkai hivatal magasépítési ügyintézőjétől. A nyári karbantartások viszont elkészültek, a Városi Intézményeket Működtető Szervezet 6,8 millió forintot költ ilyen felmerülő munkákra az iskolákban, óvodákban éves szinten. Két óvoda- és egy iskolafelújítási pályázatot is beadtak, de azokat még nem bírálták el. 

A pápai iskolákban általános karbantartások folynak, ezek keretében tisztasági meszelésekre, csaptelepek, nyílászárók, tanulói asztalok, padok cseréjére, felújítására kerül sor – tájékoztatta a Naplót Egyházi Andrea, a tankerület igazgatója, aki azt is elmondta, hogy három pályázatuk eredményeként várhatóan az őszi szünetre valósul meg a Türr gimnázium balesetveszélyes homlokzatának javítása, a Vajda Márta iskola tornatermének és a Türr kollégiumának felújítása. A nyári szünetben még orvosi szobát hoznak létre a Vajda Márta iskolában, illetve elvégzik a Türr gimnázium folyosójának festését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!