Hírek

2011.05.03. 11:11

Szakvélemények és videók a Cozma-tárgyaláson

Veszprém - Orvosszakértők kiegészítő szakvéleményeit ismertette a bíróság a Cozma-ügy emberölési tárgyalásán kedden, illetve a tánctéren készült videofelvételeket tekintették meg ismételten.

Halmos György

Zarko Sesum sérülésével kapcsolatban készített kiegészítő vélemény szerint a sportolót ért nagy erejű rúgás miatt sem közvetve, sem közvetlen életveszélynek nem volt kitéve a játékos, ugyanakkor maradandó szemsérülés kialakulhatott volna. Marian Cozma vesetájéki szúrásával kapcsolatos vélemény szerint a sérülés 2-3 hét alatt gyógyult volna, nem jelentett akkora fájdalmat számára, hogy mozgása, vagy tartása emiatt megváltozzon.

A pszichológus szakértő a számára Sztojka Iván harmadrendű vádlott állapotával kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy a férfi pszichés állapota a korábbiakhoz képest nem romlott, az előzetes letartóztatás miatt azonban feszültebb.

A szakértőket csütörtökön és pénteken hallgatják meg.

A bíróság több tanú vallomását olvasta fel, volt olyan, akit zárt ülésen hallgattak meg az ügyben. Az ülésen a tánctérben lévő kamerák által rögzített képeket nézték meg szinte kockáról-kockára, ez alapján rekonstruálták Marian Cozma és társainak, illetve a vádlottak mozgását, tevékenységét. Németh Győző másodrendű vádlott szerint a felvételek azt tanúsítják, hogy kölcsönös tömegverekedés zajlott le, mindkét fél kivette abban a részét. A vádlott kérte, hogy a veszprémi büntetés-végrehajtási intézetben helyezzék el.

Cozma-gyilkosság és a tragédia háttere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!