Hírek

2017.05.21. 20:17

Sokan választották hétvégi időtöltésnek a 21. Pápai Agrárexpót

PÁPA Közel 140 kiállító összesen csaknem ötezer négyzetméteren várta az érdeklődőket a hétvégén a 21. Pápai Agrárexpón, mely számos kísérőprogramot is tartogatott a szakma és a családok számára egyaránt.

Polgár Tibor

A Városi Sportcsarnokban és környékén megrendezett, több mint két évtizedes múlttal büszkélkedő mezőgazdasági szakkiállítás és vásár a régió egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvényének számít, amire ezúttal is nagyon sokan ellátogattak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében, a pápai önkormányzat támogatásával megvalósult háromnapos rendezvény igencsak változatos kínálatában szerepeltek többek között gépbemutatók, termelői vásár, gasztrofalu, szántóföldi gyakorlati bemutató, parasztolimpia, többféle gyermek- és családi program, valamint lovas- és fogathajtó-bemutató. A 21. Pápai Agrárexpóról a vadászkutyák és a különféle tenyészállatok sem hiányoztak. Emellett tartottak például agrárfórumot, NAK-konzultációkat, nem utolsósorban pedig a hagyományos megyei vadásznap keretében vadászati konferenciát is rendeztek.

A 2017-es expó gépkiállítói díját a Contstar Kft. kapta. Szimeiszter Mihály, a vállalkozás pápai telephelyének vezetője elmondta, mindig részt vesznek a Pápai Agrárexpón, a gépkiállításon és a gépbemutatókon egyaránt. A mostani rendezvényre egy újdonsággal is készültek: egy új rakodógépet itt mutattak be először a közönségnek.

- Csakis elismeréssel szólhatok a 21. Pápai Agrárexpó színvonaláról és látogatottságáról. Szombaton rengetegen kilátogattak a rendezvényre, biztosan jóval többen voltak, mint tavaly, pedig akkor is szépszámú közönséget vonzott ez a nívós esemény. Nem kérdés, hogy jövőre is jelen leszünk az expón - nyilatkozta Szimeiszter Mihály.

Kérdésünkre megjegyezte, az agrárexpóra elsősorban az érdeklődés, a közvetlen tájékozódás és az információgyűjtés céljából érkeznek a gazdálkodók, tehát nem az a jellemző, hogy itt köttetnek az üzletek, habár konkrét vásárlásra is mindig van példa. A telephelyvezető kifejtette, a gazdák igényei mentén változnak, fejlődnek a mezőgazdasági gépek, leginkább a könnyen kezelhető, tartós masinákat keresik. Tapasztalataik szerint a jól bevált MTZ, illetve Same típusú traktorok a legnépszerűbbek, egyébként a munkagépek terén rendkívül széles a paletta. Meglátása szerint eléggé megoszlik a piac, nagy különbségek vannak mind az ár, mind pedig a minőség tekintetében. Sokan kifejezetten az olcsóbb gépeket keresik, de a drágábbak is jól fogynak. A különbségekre kitérve úgy fogalmazott, például egy magasabb árfekvésű traktor korszerűbb, megbízhatóbb, mint kevesebbe kerülő társai, de strapabírás tekintetében nem biztos, hogy van különbség köztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!