Hírek

2015.03.04. 16:56

Segítséget kaptak a pápateszéri tűzeset károsultjai

Pápateszér - Nem maradtak magukra a szerdai pápateszéri tűzeset károsultjai, akiknek az önkormányzat, a helybeliek és a rokonok is segítséget nyújtottak – tájékoztatta a Naplót Völfinger Béla polgármester.

Polgár Tibor

Mint mondta, a kigyulladt családi házban lakó édesanya két gyermekével rokonokhoz költözött be, míg az édesapa saját felelősségére otthon maradt, hogy szemmel tartsa az épületet és az értékeiket. A falu vezetője kérdésünkre úgy fogalmazott, a tűzeset eléggé súlyos volt, ugyanis nagyon rövid idő alatt az egész tető leégett a házról. Völfinger Béla hozzáfűzte, ugyan a tűzoltók gyorsan kiértek, de olyannyira száraz volt a tetőszerkezet, hogy az szinte pillanatok alatt megsemmisült a tűzben, ugyanakkor az épületben szerencsére nem keletkezett kár.

– A ház tetejére fóliát vásároltunk, hogy eső esetén ne ázzon az épület és a berendezés, majd eltakarítottuk az építési törmeléket, teljesen megtisztítottuk a területet. A helyi cigány nemzetiségi önkormányzat 30 ezer, míg az önkormányzat 100 ezer forint gyorssegélyt nyújtott a családnak – nyilatkozta a Naplónak Pápateszér polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!