Hírek

2014.12.25. 14:45

Segítség kóbor és megmentett állatoknak

Veszprém - Idén karácsonykor is segíteni lehet az állatok megmentését egy jótékonysági programban.

Marton Attila

Az évente nyolcszáz állat megmentésében részt vállaló Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi munkáját segíti a egy jótékonysági támogatói program, amelyben kutyaházat, itató és etető tálakat, és jó minőségű állateledelt szereznek be, valamint az egyesület állatmentő munkája során felmerülő állatorvosi és fenntartási költségekhez is hozzájárulnak. Az egész éves jótékony tevékenységhez a legapróbb segítség is számít.

Évente százezernél is több az utcára kerülő, kóbor állatok száma.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület naponta kap segélyhívásokat utcai, bajban lévő kutyák és cicák megmentése érdekében. Évente százezernél több az utcára kikerülő, kóbor állatok száma. Nagyon sok utcára került kutya és macska legyengülve, sérülten pusztul el, míg sok házi kedvenc a tartási helyen van az életre alkalmatlan körülmények között. Gyakori a fagyás és a kiszáradás. Az állatvédő egyesület az állatmentő munkája mellett a felelős állattartást segítő szemléletformálása is nagy hangsúlyt fektet. Az állatok megmentése csak együttműködve valósítható meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!