Hírek

2014.09.06. 11:58

Sárkányok égen és földön

Szentkirályszabadja – A nézők és a résztvevők akár sárkánykapu alatt is áthaladhattak szombaton a falu határában tartott Sárkányok napja nevű rendezvényen.

Varga Domokos Péter

A sárkánykaput az osztrák vendégek készítették, a szelek szárnyán repülő csodák népek zászlóit ábrázolták, köztük a magyar és az uniós lobogót is. A sárkányosok nagy találkozóját 17. alkalommal rendezte meg a Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület, ezúttal a Nemzedékek Házával közösen.

A programot hajdan az általános iskola rendezte a tanulói számára, ám évről évre több érdeklődőt vonzott, a helyszín is többször változott már. Előbb egy osztrák sárkányos klub megjelenése tette nemzetközivé a rendezvényt, ők a hobbi több külföldi művelőjét hozták magukkal.

Noha csak enyhe szellő fújdogált, a helyben készített és a profik által hozott sárkányok – és egyéb fura masinák – látványosan repkedtek a terület felett, messziről láttatva, a térséget megszállták a XXI. századi sárkányok.

A programok ezúttal reggel 9-től napnyugtáig tartottak. A baráti kör által biztosított műhelyben papírsárkányokat lehetett készíteni, az alkotásokból röptető és szépségversenyt rendeztek. Hagyománya van a kiegészítő programoknak is: rendőrségi és tűzoltó bemutatónak, zenés műsoroknak, játékos foglalkozásoknak, Búzás Csaba és Rudi bohóc fellépésének örülhettek a gyerekek. Lapunknak a Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület elnöke, Cseh Melinda elmondta, a sárkányszépségverseny fődíját a kilencéves, veszprémi Kecskés Barbara nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!