Hírek

2014.01.01. 11:36

Rendőrségi hírek: nyomravezetői díj, betörés

Vadászpuskát is lopott 2008-ban egy ismeretlen elkövető egy garázs páncélszekrényéből. A rendőrség nyomravezetői díjat ad annak, aki segít megtalálni a tettest – közölte a megyei rendőrség.

Ismeretlen személy 2008. augusztus 25-én 15 óra és 2008. augusztus 26-án 13 óra 30 perc között egy helyi családi házhoz épített garázsba zárfúrással bejutott. A páncélszekrényt kinyitotta, abból egy 12-es kaliberű sörétes vadászpuskát, egy laptopot és készpénzt vitt el. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, egyben kéri, hogy aki az elkövetőről, a bűncselekményről tud valamit, jelentkezzen személyesen a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-88/438-711-es telefonszámot. Névtelenül is tehet bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, és a 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámokon. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek bruttó 100.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Szükség esetén a hatóság a tanú védelméről gondoskodik. A nyomravezető személyét bizalmasan kezelik.

Betört a polgármesteri hivatalba

Egy somlószőlősi férfi tört be a hivatalba tavaly december végén – tudtuk meg a megyei rendőrségtől.

2013. december 28-án 19 óra 30 perckor egy 44 éves helyi lakos tört be Somlószőlősön a polgármesteri hivatalba. Miután lefeszítette az ablakrácsot, a férfi különböző irodafelszerelési tárgyakat, egy pendrive-ot és egy mobiltelefont vett magához. A riasztóberendezés megszólalt, a férfit a kiérkező rendőrök elfogták és a nála lévő lopott értéktárgyakat lefoglalták. Az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!