Hírek

2015.02.26. 16:20

Rendőrre támadt, négy év nyolc hónap fegyházbüntetést kapott

Bűnösnek mondta ki K. I. vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében a Veszprémi Járásbíróság február 16-án kihirdetett ítéletével. A bíróság a vádlottat - mint többszörös és különös visszaesőt - négy év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélte, amelyből feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá mellékbüntetésként hét évre eltiltotta a közügyektől és kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére is.

Kovács Erika

A többszörösen büntetett előéletű vádlott 2014. október elsején a délelőtt V. belvárosában, egy üzlet előtt a nála lévő sárga színű spray-s dobozból gázt szívott be, amelytől bódult állapotba került és agresszíven, ingerülten viselkedett. Állampolgári bejelentés után érkezett a vádlotthoz a szolgálati egyenruhát viselő B. N. rendőr törzsőrmester és a vele szolgálatban lévő J. S. közterület-felügyelő.

A rendőr igazoltatni akarta a vádlottat, aki ennek nem tett eleget. A járőr meglátta, hogy a férfi a kezében egy sárga színű palackot tart, és hogy a szája körül habzó anyag van. Ezután arra utasította, tegye le a földre a palackot, amelyből korábban szívott valamilyen anyagot. A vádlott ezt nem tette meg, a palackot az arcához emelte és szívott belőle, majd ordítani kezdett és szidalmazta a rendőröket. Ezután a rendőr felszólította a vádlottat, fejezze be garázda magatartást, különben kényszerítő eszközt, testi kényszert alkalmaz vele szemben. A férfi tovább kiabált, agresszív volt, a rendőrre támadt, a légfrissítő palackból felé fújt, ütni, rúgni akarta. A rendőr elhajolt mindezek elől, majd a vádlottat a földre teperte, és J. S. közterület-felügyelővel a földön hason fekvő férfi kezeit hátrabilincselte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!