Hírek

2013.01.14. 15:39

Rendőrre támadt az asszony

Veszprém – Egy asszony rendőrre támadt, amikor ittas férjét megbilincselték. Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Mátételki András

Az egyik Pápához közeli községben falunapot tartottak tavaly előtt július közepén, amelyen részt vett a budapesti házaspár is, akiknek ott van nyaralójuk. Másnap kora hajnalban hazafelé tartottak járművükkel, amikor a rendőrök igazoltatás miatt meg akarták őket állítani. T. T. Lászlóné ekkor kiszólt az ablakon: „Csak megfordulunk, mert itt lakunk!” Ehelyett azonban tovább hajtottak, de a járőrök utolérték őket. A gépkocsit vezető férj többszöri felszólításuk ellenére sem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát, ezért közölték vele: előállítják a kapitányságra.

A ittas férfi erre azt mondta, nem megy sehová, ezért megbilincselték. Ezen begurult az asszony, aki felelősségre vonta a rendőröket az intézkedés miatt, ugyanakkor megrángatta az egyik egyenruhás láthatósági mellényét. Amikor társa meg akarta bilincselni a nőt, el kezdett feléje csapkodni: eltalálta a rendőr bal kezét úgy, hogy a körmei nyomot hagytak

A rendőrök T. T. Lászlónét is földre vitték, ahol folyamatosan rugdosott, csapkodott, végül őt is megbilincselték. Egyiküket ágyékon rúgta, de a járőr nem sérült meg.

A tárgyaláson az asszony azt mondta, nem ő volt az agresszív, hanem a rendőr, ő csak a férjét próbálta megvédeni. A Veszprémi Törvényszéken dr. Varga Gábor tanácsa hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt a 47 éves nőt jogerősen két évre felfüggesztett egy év börtönbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!