Hírek

2014.01.19. 16:55

Razzia a bakonyi éjszakában

Veszprém, Csetény - Apróbb hiányosságtól eltekintve szabályosan működnek a dolgok a település szórakozóhelyein, és nem ülnek autóba az emberek ittas állapotban.

Kovács Erika

Legalábbis ez derült ki szombaton éjszaka egy nagyszabású ellenőrzésen, amit a Veszprémi Rendőrkapitányság szervezett, és amelyre elkísértük őket.

Adamovics László százados, a kapitányság közlekedés-rendészeti osztályvezetője irányításával harmincan, többségében rendőrök ellenőrizték a közlekedés biztonságát Veszprémben, a város környékén, valamint a zirci térségben, Mindegyik kedvelt találkozóhely a fiatalok körében, akiknek Zirc környékén negyven kilométeres körzetben csak itt adódik lehetőség ilyesfajta kikapcsolódásra.

Eligazítás a razzia előtt. Ezen az éjjelen elmaradt a nagy fogás (Fotó: Kovács Erika)



A rendőrökön kívül a katasztrófavédelem, a Vám-, és Pénzügyőrség, a fogyasztóvédelem, a polgárőrség, valamint Aldó, a drogkereső belga juhász kutya is részt vett pápai rendőr gazdájával az ellenőrzésen. A razziát az indokolta, hogy a csetényi lakók gyakran kifogásolják a fiatalok hangoskodását, másfelől a szervezők fontosnak tartják a betörések visszaszorítását.

Vasárnap hajnali négy óráig összesen 183 gépjárművet ellenőriztek, ebből 130-at rendszámfelismerővel is, 180 személyt igazoltattak, közülük hatvanat digitális alkoholszondával is kontrolláltak. Összesen egynél mutatott pozitív eredményt a szonda. Ugyancsak egy személynél észleltek a rendőrök közlekedési szabályszegést, őt helyszíni bírsággal sújtottak. A csetényi diszkóban mindent rendben találtak, a kocsmáknál viszont előfordult, hogy a NAV szakemberei alkoholos italt foglaltak le, mert a személyzet nem tudta igazolni az ital származását, a katasztrófavédők hiánypótlást kértek hiányzó dokumentumok miatt, a fogyasztóvédelem pedig figyelmeztette a személyzetet, mert nem hitelesítették a vásárlók könyvét.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!