Hírek

2013.05.12. 16:29

Rajzfilmünnep - Mozizás ingyen vagy kedvezményesen

Balatonfüred - Balatonfüred, Pápa és Tapolca is csatlakozott a KEDD Animációs Stúdió által harmadik alkalommal meghirdetett Országos rajzfilmünnephez.

Balla Emőke

A KEDD Animációs Stúdió elsősorban a magyar rajzfilmek népszerűsítésére, a nemzetközi animációs filmek megismertetésére szervezte meg a programot. A rajzfilmünnep ötletgazdája a KEDD Animációs Stúdió alapítója és vezetője, a veszprémi származású M. Tóth Géza animációs filmrendező, egyetemi tanár, akinek Maestro című  filmjét az Amerikai Filmakadémia 2007-ben Oscar-díjra jelölte. Ő volt a producere és társrendezője a stúdióban gyártott mesefilm-sorozatnak, a Bogyó és Babócának. Az országos rajzfilmünnep iránti érdeklődést jelzi, hogy míg két éve 21, tavaly 29, idén 37 város csatlakozott, közel 70 helyszínnel. A mozik egy filmlista alapján állíthatták össze vasárnapi programjukat, a helyszíneken kézműves foglalkozás, kirakodóvásár, játszóház várta a gyerekeket.


A balatonfüredi Balaton mozi második alkalommal vett részt a programban. A rajzfilmkedvelők délelőtt a Bogyó és Babóca című filmet nézhették, majd két amerikai animációs filmet. Pálffy Géza, a mozi üzemeltetője elmondta: a magyar rajzfilmet ingyen vetítették, hiszen az animációs stúdió is díjmentesen bocsátotta rendelkezésükre, a két amerikai animációs filmre a szokásosnál olcsóbban, 500 forintért lehetett jegyet venni (ezekben az esetekben a forgalmazók sem díjmentesen adták a filmet). Az volt a célja, hogy a 3D-ben látható animációs filmeket kedvező áron megkaphassák a nézők; az egyik animációs filmnek három éve, a másiknak két hónapja volt a bemutatója.

Az érdeklődést bizonyítja, hogy a rajzfilmekért délelőtt és délután is hosszú sorban várakoztak a nézők, a szabadidő és konferencia központ előterében logikai  és ügyességi játékok, ugrálóvár, arcfestés és rajzolás fogadta a gyerekeket. A rajzfilmünnep keretében Balatonfüreden négy vetítést tartottak; mivel egy moziterem van és a játékrend kötött, a délután második felében és este már kalandfilm, vígjáték és krimi volt műsoron.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!