Hírek

2015.03.02. 18:15

Bosszúság a bicikliutakon

Veszprém - A tavasz közeledtével egyre többen ülnek biciklire, ám a kerékpárutak még nem teljesen készültek fel.

Heffler Péter

Ahogy jön a jó idő egyre többen pattannak biciklire hétvégente, szabadidejükben és veszik igénybe a kerékpárutakat városhatáron innen és túl. Vannak azonban, akik nem várnak a tavaszra, és akár napi rendszerességgel is kétkerekűvel közlekednek. Ilyen például balatonalmádi olvasónk, Mészáros Vendel, aki a Balaton-parti városból naponta beteker Veszprémbe és vissza. A túra azonban sok bosszúságot okoz neki mostanság. - Az a gondom, hogy az a bazaltzúzalék, amivel sózás gyanánt felszórták a kerékpárutat Veszprém és Szentkirályszabadja között, sajnos nagyon sok defektet okoz - mondta Mészáros Vendel. - Apró, hegyes szilánkokról van szó, ami pár hét leforgása alatt már ötödször lyukasztotta ki a biciklim kerekét - tette még hozzá.

Sok bosszúságot okoz a kerekezőknek az apró, hegyes zúzalék
Fotó: Heffler Péter

Az egyik legforgalmasabb kerékpárszaküzlet tulajdonosa is elmondta, hogy nagyon sokan keresik fel őket ezzel a problémával, melyre megoldást a speciális bicikli gumik jelenthetnek. Létezik ugyanis kifejezetten az ilyen jellegű defektek elkerülésére kifejlesztett duplafalú külső-, és egy speciális folyadékkal feltöltött belsőgumi is, ami menet közben kitölti a keletkezett lyukat, ám ezeknek igen magas ára van. A legjobb megoldás szerinte is a kerékpárutak tavaszi nagytakarítása lenne.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!