Hírek

2014.06.03. 08:23

Próbarendszámot használtak jogosulatlanul

A Veszprémi Rendőrkapitányság és a Zirci Rendőrőrs járőrei is intézkedtek hétfőn olyan autóvezetőkkel szemben, akik a gyanú szerint jogosulatlanul használtak próbarendszámot.

Veszprém külterületén, illetve Zircen a Széchenyi István utcában szemben intézkedtek a rendőr járőrök hétfőn két sofőrrel szemben, akik az eljárás adatai szerint gépjárművükkel a közúti forgalomban úgy vettek részt, hogy autójukról az eredeti rendszámot levették és jogosulatlanul próbarendszámot szereltek fel.

A 49 éves tatabányai és a szintén 49 éves csetényi sofőrökkel szemben egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán.

A rendőrség felhívja a tisztelt járművezetők figyelmét, hogy próbarendszámot csak a jogszabályokban meghatározott feltételek megléte esetén szereljenek fel járműveikre, ezek hiányában ugyanis a közúti ellenőrzések során bűncselekmény elkövetése miatt eljárás indul a szabályszegő sofőrökkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!