Hírek

2015.03.27. 15:32

Pozitív üzenettel hívták fel a figyelmet a családi értékekre

Veszprém – Ma a fogyasztói társadalmakban mindent meg lehet vásárolni, bármit elérhetünk, azonban hiánycikknek számít a béke a bizalom és a biztonság. Ezeket az értékek a család tudja nyújtani a tagjai számára.

Kutasi Zsófia

Ezért is fontos, hogy minden lehetséges eszközzel támogassuk a család intézményét – fogalmazott Némedi Lajos alpolgármester A család érték című családügyi konferencián az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében. Hozzátette: a család alapja a tisztességnek, becsületnek, hitnek.

A konferencia szervezői a sok negatív statisztika ellensúlyozásaként a családi értékekre fektették a hangsúlyt, amely vonzóvá teheti ezt az intézményt a fiatalok számára is. Cél, hogy pozitív képet fessenek a családról és felhívják a figyelmet a megyei családmozgalmak, civil szervezetek tevékenységére.

Aki családot alapít, az egy újfajta szabadságot és az élet értelmét is megtalálhatja – fogalmazott Márfi Gyula érsek, a program fővédnöke konferencián
Fotó: Balogh Ákos

- A program egyik apropóját az adta, hogy a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház feladatkörei az elmúlt időszakban bővültek és az idei évtől nagyobb hangsúlyt kap az önkéntesség és a családi ügyek – mondta Varga Endre, a programot szervező Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház vezetője a konferencia megnyitóján.

- Bízom benne, hogy a pozitív kép a családi értékekről a közvélemény formálásában is segít, valamint a fiatalokat megerősíti abban, hogy érdemes családot alapítani – nyilatkozta. Hozzátette: a konferenciára olyan előadókat hívtak meg, akik jó és előremutató módszereket alkalmaznak és mutatnak be a témával kapcsolatban.

Márfi Gyula érsek, a program fővédnöke előadásában úgy fogalmazott, a család érték, a keresztény ember ezt meggyőződéssel vallja. Kifejtette, a legnagyobb érv a család mellette talán az, hogy az Isten magát atyának hívta, Jézust pedig fiúnak. Isten önmagában család, hiszen atya, fiú, szentlélek, az örök lét és szeretet közössége. A szülők és gyermekek valamint a házastársak kapcsolata istenben gyökerezik. Az egyház fő tanítása, hogy szent az élet és annak forrása, valamint annak felnövekedési helye a család, melyet a keresztény embernek kötelessége támogatni. Mindenkinek szüksége van családra, melyért érdemes áldozatot vállalni. Aki családot alapít, az egy újfajta szabadságot és az élet értelmét is megtalálhatja.

A konferencián szó eset többek között a Kolping Családmozgalomról, a családpasztorációról Veszprém megyében, valamint a családi életre nevelésről beszélt Hortobágyiné Dr. Nagy Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!