Hírek

2014.09.09. 16:39

Polgármesterjelöltek a városokban

A választási eljárásról szóló törvény alapján a helyi önkormányzati választásokon induló képviselő- és polgármesterjelöltek ajánlóíveinek leadását követően a választási bizottságok sorsolással döntöttek a szavazólapokon megjelenítendő sorrendről. A Naplóban a városok polgármesterjelöltjeit adjuk közre.

Munkatársainktól

Ajka: Schwartz Béla  (MSZP), dr. Pataricza György (Jobbik), Keller Imre (DK), Fenyvesi Zoltán Mihály (Fidesz–KDNP).

Badacsonytomaj: Békássy János, Kárpáti Lajos Béla, Krisztin-Németh László Illés, Orbán Péter, Rajzó Ildikó, Vastag Gábor (mindannyian függetlenek).

Balatonalmádiban négyen szállnak harcba a polgármesteri címért. A jelenleg is regnáló Keszey János (Fidesz–KDNP) polgármester mellett Jósa Gábor és Plell Ágota független jelölteket, valamint Kepli Lajost (Jobbik) vették nyilvántartásba.

Balatonfüreden dr. Bóka István jelenlegi polgármester a Fidesz–KDNP színeiben indul, dr. Szalai Gábor pedig az Összefogás Együtt Balatonfüredért jelöltjeként.

Balatonfűzfő: Gyöngyösi Miklós független; Kiss Zsuzsanna független; Keil Norbert független; Marton Béla független; Szanyi Szilvia független.

Balatonkenesén két független jelölt a kihívója Tömör István (Fidesz–KDNP) polgármesternek. A címért Győrfi Károlyné és Csőszi Róbert  indul a jelenlegi városvezető mellett.

Berhidán a jelenlegi városvezető, az immár második ciklusát töltő Pergő Margit  (független) mellett Punk János (Fidesz-KDNP) és Rózsás Róbert (független) verseng a szavazatokért.

Devecserben Ferenczi Gábor (Jobbik) és Toldi Tamás (Fidesz–KDNP) a polgármesterjelölt.

Herenden Jánszky Lajos László a Fidesz–KDNP színeiben, valamint Biró Eszter Karolina és Vajai László (függetlenek) indulnak a polgármesterségért.

Pápai polgármesterjelöltek: dr. Áldozó Tamás (a jelenlegi városvezető), Fidesz–KDNP; Grőber Attila, az MSZP és az Együtt–PM közös jelöltje; Kerecsényi Zoltán, Demokratikus Koalíció; dr. Szőke László független, de a helyi nyilvánosságban a Jobbik biztosította őt a támogatásáról.

Sümeg: Farkas Béla, az MSZP és az Együtt–PM jelöltje, dr. Kulcsár Ferenc független, Kutasi Bertalan független, Rátosi Ferenc független, Végh László Fidesz–KDNP.

Tapolca: Császár László, Fidesz–KDNP, a jelenlegi polgármester; Dobó Zoltán, Jobbik; Lévai József MSZP.

Várpalotán összesen hét polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság. A várost négy éve vezető Talabér Márta (Fidesz–KDNP) mellett Beck Richárd (DK és Együtt–PM), Galambos István (Jobbik), Huszárné Bacsárdi Valéria (független), Falussy Sándor  (MSZP), Sajtos János (független) és Tóth József (független) száll harcba a városvezetői tisztségért.

Veszprémben Gerstmár Ferenc (LMP), Forgóné Kelemen Judit (Jobbik), Katanics Sándor (MSZP, DK, Együtt–PM, Magyar Liberálisok, Lokálpatrióták), Horváth Lajos (független) és Porga Gyula (Fidesz-KDNP), a jelenlegi polgármester indul.

Zirci jelöltek: Horváth László független; Ottó Péter, Fidesz–KDNP.

A bizottság ülésén sorsolással határozták meg a listák szavazólapon szereplő sorrendjét (Fotó: Stiger Ádám)


Nyilvántartásba vette kedden a megyei és nemzetiségi területi listákat a Veszprém Megyei Területi Választási Bizottság is. A testület ülésén sorsolással határozták meg a listák szavazólapon szereplő sorrendjét is.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében, a Veszprém megyében megyei listaállításhoz szükséges ajánlások száma 1246 darab – tájékoztatott a területi választási bizottság.

Először a húzás sorrendjét sorsolták ki, majd ezt követően kialakult a végső sorrend. A sorsolás értelmében a szavazólapon a Demokratikus Koalíció az első, a Magyar Szocialista Párt a második, a Fidesz–KDNP a harmadik, a Jobbik Magyarországért Mozgalom a negyedik, az Együtt – a Korszakváltók Pártja az ötödik helyen szerepel majd az október 12-i önkormányzati választások során.

A nemzetiségi lista esetében a szavazólapon első helyen a Roma Polgárjogi Mozgalmat, míg másodikon a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetséget találjuk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!