Hírek

2013.12.13. 12:25

Percekig zúgott a vastaps

Tapolca – Átütő sikerrel mutatta be a Légy jó mindhalálig! című musicalt a Tapolcai Musical Színpad a napokban.

Szijártó János

A Tamási Áron Művelődési Központban mindhárom előadás elnyerte a közönség tetszését, ami a kiváló hangú, tehetséges énekesek mellett a jó szereposztásnak, a rendezésnek és a koreográfiának is betudható.

A Nyilas Misit alakító Tóth Kiara a musical címadó dalával idén októberben első helyezést ért el az országos Scherzó Zenés Színházak Fesztiválján. Túlzás nélkül állítható, hogy kimagasló színészi, énekesi képességekkel rendelkezik az ifjú hölgy, immár több nemzetközi helyezéssel is büszkélkedhet. De a többi szereplőről is csak az elismerés hangján lehet szólni, Halápiné Kálmán Katalin művészeti vezető remek érzékkel válogatta össze a színpadra lépő csapatot.


Nyilas Misi (Tóth Kiara) és Valkay tanár úr (Báder Zoltán) a darab egyik szép jelenetében (Fotó: Szijártó János)



Munkatársunk kérdésére elmondta, hogy a nagy létszámú - negyvenöt fős - szereplő gárda próbáinak megszervezése komoly szervező munkát igényelt. A próbákon és az előadásokon a musical színpad tagjai mellett felsorakoztak a tapolcai kazinczys diákok is. A rendező érdekességként megjegyezte, tizenegy településről érkeztek a próbákra a szereplők. Mindehhez ideális helyszín volt a Tamási Áron Művelődési Központ, sőt az intézményen keresztül a város önkormányzata is komoly segítséget nyújtott a felkészüléshez és a bemutatókhoz is.

- Azt gondolom, minden szereplő szívvel, lélekkel játszott, mostanáig félretéve munkát, tanulást .hiszen nincs annál nagyobb élmény, mint közösen létrehozni a színpadon egy soha meg nem ismételhető pillanatot. Ehhez kell az egymás iránti tisztelet ,és színpad iránti alázat. A darabot, reméljük több helyszínen is bemutathatjuk majd, mi örömmel eleget teszünk a meghívásoknak. Bár hozzá kell tenni, már most, a bemutatók után alig pár nappal, sokan kérdezték, hogy Tapolcán mikor látható újra a darab - hangsúlyozta Halápiné Kálmán Katalin. A jövő terveiről annyit árult el a rendező, hogy a következő új darab is kapcsolódik a diákélethez. Másrészt az ÉFOÉSZ fiataljaival közösen mutatják be március végén az:Utak a szívhez című produkciót, minden bizonnyal a közönség nagy örömére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!