Hírek

2014.07.12. 12:49

Pegazus Parádé - immár kilencedik alkalommal

Ha nyár, akkor Pegazus Parádé, a játék, a vidámság ideje. A népszerű bábszínház idén a muzsika jegyében rendezte meg gyermekfesztiválját.

Nagy Imre

A Pegazusnál hagyomány, hogy a parádéval köszöni meg a gyerekek egész éves érdeklődését a bérletes és a bérleten kívüli előadások iránt. A fesztivál időközben helyet kapott a város nagyrendezvényei sorában. A programok pénteken délután a polgármesteri hivatalban kezdődtek, itt adták át a díjakat a gyermekalkotó pályáztat győzteseinek. Az évad során több mint ezer alkotás született az előadások nyomán, ebből ötvenet választottak ki a kiállításra. A legjobbak a jövő évadra szóló tiszteletbérletben részesültek. A győzteseknek rendezett fogadást követően a kis piktorok plusz jutalom gyanánt a Terülj, terülj asztalkám! című mesejátékot tekintették meg. Az éjszakai bátorságpróba a rossz idő miatt ugyan elmaradt idén, de kárpótlásul csodálatos, üvegpoharakon előadott koncertet élvezhettek a színházba látogatók. Szombaton már kora délelőtt hangos volt a Várkert, a Pegazus közös játékokkal készülődött a fesztivál hivatalos megnyitójára, majd Paparet és Caballo vették át a Csinnadratta-ünnepélyes megnyitó vezénylését.

A színház rendezvényét dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte, majd a színpadon Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt ügyvezetőknek Pro Publico – a közjóért-díjat adott át. A város ezzel ismerte el a Pegazusnak a város ifjúsága színházi nevelése, valamint Pápa kulturális életében végzett értékteremtő munkáját. A színes, fordulatos, a muzsika jegyében rendezett megnyitót a Bóbita együttes gyermekkoncertje követte, majd egy rövid ebédszünet után a Kelekótya kiskakas című zenés bábjátékot mutatta be a színház társulata. Ezt játékos hétpróba, majd interaktív játék követte. Közben számos, az elmét, az ügyességet próbára tevő játék, hatalmas játszótér várta a gyerekeket és a felnőtteket a színpad mellett is. A meseboltban a feladatok végrehajtása során szerzett petákokat költhették el a szerencsések. A kézműves játszóházak is vonzották az érdeklődőket, akiket Szabi zenebohóc, és egy csodálatos verkli is várt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!