Hírek

2013.07.03. 06:19

Peca Palánták: több mint egy klub

Mára már nem csak egy klubbá, hanem igazi közösséggé kovácsolódott össze a Veszprém megyei horgász utánpótlás megteremtésére hivatott peca palánták csapata.

Tremmer Tamás

Peca Palánták néven Varga László verbuvált 6–12 éves veszprémi és Veszprém környéki gyermekeket, akik a megye horgászutánpótlását fogják biztosítani. A kezdeményezés kellő visszhangot kapott, hiszen egy tucatnál is több gyermek – fiúk és lányok vegyesen – csatlakozott hozzájuk. Varga László mellé Egyed Tamás állt be „mentornak”, a fiataloknak pedig a Bakony Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ) biztosított „otthont”. A sikert jelzi, hogy hivatalosan is megalakult a „Peca Palánták” Gyermek Horgász Klub.

Évadzáró az SII. tavon. Előtérben Szepessy Kornél és Kecskés Dávid (jobbról balra) Fotó: Tremmer Tamás

Idén immár a második éven vannak túl a gyermekek. Ezúttal 11-en voltak a peca palánták, köztük kettő kislány. Az évzárót a várpalotai SII. tavon családi körben – szülők jelenlétében – tartották. Mára ugyanis kiderült, túlnőttek a klasszikus klub keretein, igazi közösséggé, nagycsaláddá kovácsolódott a csapat.

Varga László a Naplónak elmondta, az év során heti rendszerességgel tartották összejöveteleiket. Ősztől tavaszig a BBHSZ székházában elméleti foglalkozásokat rendeztek, amint az időjárás engedte, a gyakorlatban is kipróbálták a tanultakat. Gyakorolni Balatonkenesére, az SII.-re, illetve a kádártai Bánya-tóra jártak.

A „tanévzáró” méltó megkoronázása volt az évnek. A szülők főztek, a gyerekek ügyességi feladatokkal birkóztak, pecáztak, de tartottak szülő-gyermek páros horgászversenyt is, ahol úgy sorsolták össze a duó tagjait. Ezt a versenyt a Kecskés István, Kecskés Dávid páros nyerte, a Kikl Csanád, Polgár Tibor, valamint a Varga Eszter, Egyed Tamás kettős előtt.

Szeptemberben indul a következő évük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!