Hírek

2017.05.30. 07:06

Párkapcsolatunkat is érdemes tréningezni

Pápa – A Házasságedző-terem mentálhigiénés foglalkozásaira segítő szándékkal várják a minél jobb együttműködésre törekvő partnereket, jegyespárokat, házastársakat.

Laskovics Márió

A Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet Házasságedző-terem elnevezésű programsorozatának harmadik, májusi alkalmán Boncz Zoltán lelkipásztor és felesége, Boncz Tímea mentálhigiénés szakemberek tartottak interaktív előadást és foglalkozást A torma és a gyümölcsfa – együttműködés a házasságban címmel a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Huszár Közösségi Házában.

Mint megtudtuk, a Házasságedző-terem korábban már megélt két sorozatot, idén tavasszal négy év kihagyás után indították újra azzal a céllal, hogy javítsák a jelentkező párok, jegyespárok, házastársak kapcsolatait.

A mentálhigiénés programsorozatot szervező házaspár, Boncz Zoltán és Tímea Fotó: Laskovics Márió

- Úgy szervezzük meg, hogy egyik hónapban előadás némi feladatmegoldással, a következő hónapban pedig olyan, az adott témát feldolgozó gyakorlati foglalkozás kap helyet a programban, amiből okulhatnak a jövőre nézve – számolt be a baptista lelkész.

A májusi összejövetelen tea és sütemény mellett négy pár gondolkodhatott el a könnyed stílusban, bibliai igékkel és példákkal tarkított, jobbító szándékú tanácsokon, az elmondottakat saját kapcsolatára vonatkoztatva. Továbbá játékos, bensőséges formában végezhettek el különböző ön- és társismereti feladatokat. Például fel kellett sorolniuk az életükben legfontosabb hét dolgot, majd össze kellett vetniük a társuk listájával, hogy vajon közös célok, örömök felé tart-e a viszonyuk. Illetve egy teszt segítségével fényt deríthettek arra, ki milyen szeretetnyelvek alapján kommunikál embertársaival.

Fiatalabb és idősebb párok is részt vettek a kellemes hangulatú foglalkozáson Fotó: Laskovics Márió

A programsorozatra továbbra is várják a jelentkező párokat, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!