Hírek

2015.04.01. 17:24

Pad Ferenc: Munkahely és turizmus kell

Sümeg - A foglalkoztatás és a turisták idecsalogatása, valamint itt tartása a súlyponti kérdés a városban és környékén.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt lakossági fórumán Pad Ferenc, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje.

– Ha van elég munkahely, megszűnik az elvándorlás. A foglalkoztatásnak itt lehetne a központja. Az agráriumot, a feldolgozóipart kell erősíteni, a Balaton-felvidék igényeire is alapozva. Hiszen, ahogy Sümeg környékén, ott is élénk a helyi termelés, viszont ipari fejlesztésre nincs lehetőség a természetvédelem miatt. Mivel Ajkán munkaerőhiány van, gyors megoldást jelenthetne, ha jó szervezéssel ingáznának a munkavállalók Sümeg környékéről – mondta Pad Ferenc. Hangsúlyozta, hogy közös nevezőt kell találni, az hoz eredményt. Lehetőséget lát a tömbházak korszerűsítésében, az utak állapotán pedig javítani kell.

Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció alelnöke arról beszélt, hogy fontos helyreállítani a munkaadói és munkavállalói oldal egyensúlyát. Úgy fogalmazott, hogy a magyar nép az elmúlt években megbicsaklott, változást akar már. Nehéz helyzetben van az ország, gazdasági és morális értelemben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!