Hírek

2015.04.16. 12:50

Óvádi Péter: Felgyorsítjuk a Quaestor-károsultak kárrendezését

Kedden elfogadta az Országgyűlés a Quaestor-károsultak kárrendezését felgyorsító törvényt – hangzott el Óvádi Péter sajtótájékoztatóján Veszprémben.

Szám Dorottya

A veszprémi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője elmondta, hogy április 8-án életbe lépett a Fidesz által kezdeményezett vagyonzárolásról szóló törvény, amelynek alapján zárolni lehet a brókerbotrányban érintett cégvezetők vagyonát. A törvényt 157 igen és 12 nem mellett fogadták el. Az ellenzők között volt térségünk országgyűlési képviselője, Kész Zoltán is. A kampányában Kész Zoltán arra tett ígéretet, hogy minden olyan törvényt megszavaz, amely Veszprém és a térség lakosainak fontos. A szocialista kormányzás idején nemcsak elmaradt a hasonló ügyek felderítése, de egyetlen bedőlt cég esetében sem történt kártalanítás.

Óvádi Péter, a veszprémi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője
Fotó: Szám Dorottya

A kedden megszavazott törvénynek köszönhetően létrejön egy követeléskezelő alap, amely harminc millió forintig kárpótolja az ügyfeleket. Az értékhatárt meg nem haladó összegű követeléseket tőkeértéken, a kötvényeket pedig névértéken veszik figyelembe. Óvádi Péter szerint a kárpótlás így lényegesen több, mint amennyihez az ügyfelek peres eljárásban, illetve a felszámolási eljárás során hozzájuthatnának. A károsultak a gyorsított eljárásnak és a követeléskezelő alap felállításának köszönhetően július végéig hozzájuthatnak a pénzükhöz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!