Hírek

2017.01.06. 16:18

Összetörte a szél a Balaton jegét, nem lehet korcsolyázni!

Összetörte a jeget az orkánerejű szél a Balatonnál, így aki sportolni szeretett volna rajta, sajnos úgy tűnik, hoppon marad ezen a hétvégén.

Kovács Erika

- Alsóörsön már minden előkészületet elvégeztek, hogy a hétvégén mindenki kedvére űzhesse kedvenc téli sportját, mondta el érdeklődésükre Hebling Zsolt,  a település polgármestere. Hozzáfűzte, ráadásul nádat is szerettek volna aratni, aztán pénteken sajnálatos módon orkánerejű szél fújt és teljesen szétzúzta a már jó minőségű jeget. Hullámzik a Balaton Alsóörsnél, így sajnos nem lehet csúszkálni, korcsolyázni rajta.

Hasonlóképpen jártak Balatonkenesén is, ahol Tábori György alpolgármestertől megtudtuk, ugyancsak keresztülhúzta számításukat a viharos szél, ami ezen a partszakaszon is tönkretette a jeget, és valószínűleg ezzel együtt a téli sportok szerelmeseink hétvégi programját is. Ezen a településen is előkészültek már, és kijelöltek egy szakaszt sportolásra, kikészítették a táblákat is hozzá.

Csopakon is elfújta szél a jeget, ahol csütörtökön már rendbe hoztak egy szakaszt, az önkormányzat alkalmazottai letakarították a jégre dobált köveket, jégdarabokat, aztán vízzel locsolták fel, hogy hétvégére egyenletes, biztonságos jéggel várják a látogatókat, és most mindenki nagyon sajnálja, hogy ez történt!  - közölte Béndek Edit strandgondnok.

Mindhárom településen elmondták, amint ismét megfelelő jég alakul ki a Balatonon, azonnal jelölnek ki szakaszt a sportoláshoz látogatóiknak.

(A déli parton hasonló a helyzet, ott is összetörte a jeget a szél.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!