Hírek

2014.12.09. 18:53

Összefüggő kórházpark épül Tapolcán

Tapolca - A 100 éves kórház 1,6 milliárdos struktúraváltásával a kórházi funkció egy épületben valósul meg jövő június közepére.

Tóth B. Zsuzsa

A januártól épülő beruházás alapkövét kedden tették le a kórház udvarán. Lang Zsuzsanna főigazgató elmondta, hogy az új, kétezer négyzetméteres központi épület kiváltja a korábbiakat, egy összefüggő kórházpark valósul meg. Központi betegirányítás, egypontos fekvőbeteg fogadópont létesül. A cél a meglevő osztályok ésszerű, gazdaságos telepítése, a megszűnő egységek integrálásával. Az új pulmonológiai-barlangterápia épületét összekötik a jelenlegi régi sebészeti osztállyal. A projekttel megvalósul a belgyógyászat épületében a nappali ellátás, a radiológiai osztályon a diagnosztika korszerűsítése. A mentőállomás a kórház területére kerül. Az így kialakuló főbb rendeltetési egységek a meglevő közlekedési rendszer továbbfejlesztésével jól működtethető struktúrát biztosítanak.

A tapolcai kórház struktúraváltásának alapkövét kedden tették le a kórház udvarán. Fotó: Penovác Károly

Az alapkő letétele előtt ünnepelték az intézmény fennállásának századik évfordulóját a Tamási Áron Művelődési Központban. A főigazgató beszédében úgy fogalmazott, hogy a jubileum kapcsán tisztelettel emlékezhetünk az alapítókra és egykori dolgozókra. Dobó Zoltán polgármester mérföldkőnek nevezte az évfordulót.

- Főhajtás őseink akarata előtt, hiszen ők döntöttek az intézmény létrehozása mellett. A mi dogunk pedig hozzátenni, amit csak tudunk. Reméljük a közakarat visszaköszön majd a kormányzat felől és visszakapjuk az elvesztett funkciókat, vagy legalább azok egy részét is – mondta Dobó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!