Hírek

2017.03.13. 20:25

Összefogott a közösség - Támfalat és utat építettek lakossági segítséggel

Alsóörs - Ünnepélyes keretek között átadták a Római úti támfalat és a felújított Szépkilátó utcát. A két beruházás összköltsége meghaladta a 28 millió forintot.

Szendi Péter

Először Hebling Zsolt polgármester köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta, hogy 2014. szeptember 15-én a nagy esőzések hatására a szőlőhegyen található Szépkilátó utca egyik része leomlott. A vis maior-keretből a Belügyminisztériumtól 18 millió 320 ezer forintot kaptak a helyreállításhoz, ezt az önkormányzat még 2 millió 74 ezer forinttal kiegészítette. A 15 méter hosszú és 6,8 méter magas támfal - mely a Római út és a Szépkilátó utca közötti részen található - munkálataival november 11-én végeztek.

Közben a Szépkilátó utca teljes hosszában megszervezték az útépítő közösséget, ahol 26 ingatlantulajdonos anyagi hozzájárulásával elkészült az 506 méteres új aszfaltburkolat, melynek teljes költsége 7 millió 820 ezer forint volt. Ehhez az önkormányzat 75 százalékkal járult hozzá, a többit a lakosok fizették. Hebling Zsolt hozzátette, hogy előtte néhány tulajdonos térítésmentesen lemondott a közösség javára a saját telkének azon területrészeiről, amelyek korábban is az átmenő utcát jelentették.

Hebling Zsolt és Kontrát Károly a nemzeti színű szalag átvágásával átadta a beruházásokat  Fotó: Szendi Péter

Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára örömét fejezte ki az újabb alsóörsi beruházás miatt. Szerinte csak összefogással lehet ilyen szép eredményeket elérni. Mint a térség országgyűlési képviselője, a jövőben is mindent megtesz a település és a térség fejlődéséért.

Ezután Berkes Péter plébános és Kálmán Csaba református lelkész megáldotta a beruházásokat, majd a nemzeti színű szalag átvágásával átadták azokat a közösségnek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!