Hírek

2013.06.19. 10:38

Országos győztesek

A tapolcai Batsányi gimnázium csapata nyerte meg a középiskolások számára rendezett országos katasztrófavédelmi versenyt.

Szijártó János

Erről maguk az érintettek, a négy fős csoport tagjai tájékoztatták lapunkat. Slang Henrietta, Kardos Gergő, Kiss Bence és Ölvegyi Roland megnyerte a területi versenyt, majd a megyeit is, így onnan győztesként jutottak az országos döntőbe, a legjobbak közé. A megmérettetés elméleti és gyakorlati feladatokból állt, amelyeket tizenegy állomáson kellett leküzdeniük a fiataloknak.

Egyebek között iparbiztonság, tájolás, térképismeret, tűzoltással kapcsolatos feladatok vártak a diákokra. Ez utóbbi témakörben a sugárcsőszereléssel is meg kellett birkózniuk, amit hibátlanul és gyorsan teljesítettek, annak ellenére, hogy ezt a gyakorlatban még egyikük sem próbálta ki.

 

Kiss Bence (balról), Slang Henrietta, Ölvegyi Roland, elöl Kardos Gergő (Fotó: Szijártó János)



Mindig aktuális feladatként nyúlgátat építettek, elsősegélyt nyújtottak, s amint az a végén kiderült, mindezt a tökéletesen oldották meg. Az országban a legjobban, ami nem kis büszkeségre a négy ifjúnak, szüleiknek és iskolájuknak, de városuknak és a megyének is. Elmondták, hogy menet közben, a többi együttes teljesítményét látva, sejtették, hogy az élbolyban végeznek, de arra egyikük sem gondolt, hogy az első helyet szerzik meg.

Slang Henrietta végzős diákja a gimnáziumnak, így számára külön öröm, hogy egy országos győzelemmel búcsúzik a tapolcai csapattól. Mint megjegyezte, nyolc éve, általános iskolás kora óta foglalkozik katasztrófavédelemmel, számos versenyen vett már részt, de ez a mostani volt a csúcs. A többiek még tanulnak, így ők érhetnek el a jövőben szép eredményeket a gimnázium színeiben. A felkészítőkön, Horváth Andráson és Horváthné Dér Erzsébeten nem múlik, de látva a fiatalok őszinte érdeklődését a téma iránt, vélheteőn rajtuk sem.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!