Hírek

2014.11.13. 12:24

Önvédelem volt, nem emberölési kísérlet?

Veszprém - Nem én kezdtem a dulakodást, próbáltam lelökni magamról őket, ekkor szúrtak meg – ezt mondta a vádlott november 13-án, a Veszprémi Törvényszéken, akit emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolnak.

Kovács Erika

Megszüntette a házi őrizetet és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el nyomkövető további alkalmazásával Pfeifer Péter tanácsa, ezzel eleget téve Csonka Balázs védő indítványának. Döntését a bíró azzal is indokolta, hogy a vádlott az elmúlt időben már nem zaklatta volt párját és annak családját.  A sértett ezt megerősítette, a házi őrizet megszüntetéséről azt mondta, „nem lesz gond”.  Az ügyvéd a lakhelyelhagyási tilalmat amiatt kérte, hogy a vádlott tudjon dolgozni, családjának segíteni, a házi őrizetet továbbra nem látta indokoltnak egy apró faluban. A bíró kiemelte: továbbra is emberölés kísérlete és zaklatás a vád.

A házi őrizet megszüntetése ellen az ügyész fellebbezett, mert szerinte fenn áll a bűnismétlés veszélye, de indítványának halasztó hatálya nem volt. Az ügyészi indítványt a Győri Ítélőtábla bírálja el. Ítélet a csütörtöki tárgyaláson nem született, mert további szakvéleményekre van szüksége a bíróságnak.

A vádlottal együtt annak kabátját tekinti meg Pfeifer Péter bíró, valamint Csonka Balázs ügyvéd a Veszprémi Törvényszéken, csütörtökön (Fotó: A szerző)

- Nem támadtam meg senkit, semmilyen formában nem keresem őket, nem is fogom, becsapott volt társam – ezt mondta a vádlott csütörtökön, ahol a bíró a vádlottal és védőjével együtt vizsgálta át a vádlott ruházatát, amit 2013. január 10-én, a cselekmény idején viselt. A vádlott ruháján is látszott vágás, ami az ügyvéd szerint vélhetően azért került oda, mert a sértett is megtámadhatta a vádlottat.

Ismeretes, a vád szerint egy bakonyi faluban élő vádlott és élettársa között a kapcsolat megromlott, a vádlott ebbe nem nyugodott bele, ezért párját több ezerszer felhívta, fenyegette. A nő kérte két bátyját, hogy kísérjék el a buszmegállóba, ahonnan dolgozni ment, ott történt a dulakodás. A vádlott a nő egyik bátyját combon szúrta, miközben ő is megsérült. A védő szerint ez önvédelem közben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!