Hírek

2017.08.07. 17:55

Tartalmas programok Várpalotán - A napközis táborba hat héten át várják a gyerekeket

VÁRPALOTA - A település önkormányzata hosszú évek óta megszervezi a nyári napközis tábort a város iskolásai részére. Idén hat héten át várják a gyerekeket a Bán Aladár Általános Iskolába. A program célja nemcsak a felügyelet megoldása, hanem az is, hogy tartalmasan töltsék a szünidőt a kisdiákok.

Szabó Péter Dániel

- Igyekeztünk idén is színes programokat összeállítani. Minden héten hétfőn filmet nézünk, de járunk a Balatonra is, mely az egyik legkedveltebb program a gyermekek körében. Idén két alkalommal látogathatunk el a MH Bakony Harckiképző Központhoz, s több alkalommal visszük ki a tábor résztvevőit a városba is, ahol megismertetjük velük tele- pülésünk nevezetességeit, mint például a Thury-várat - mondta el Daruság Lászlóné táborvezető.

A napokban a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai is színes és érdekes bemutatót tartottak a lurkóknak, látogatásunk alkalmával pedig az ÁNTSZ népegészségügyi osztályáról Magyar Laura egészségfejlesztő tartott interaktív előadást az egészséges táplálkozásról a fiataloknak.

Tartalmas programokat szerveznek a városi napközis táborban részt vevő kisdiákoknak

- Kifejezetten a nyári étkezés és a folyadékfogyasztás van előtérben ezen a napon, a cél a rosszullétek megelőzése. Beszélgettünk a magyar gyümölcsök víztartalmáról, hiszen a szezon gyümölcseit és zöldségeit érdemes minden esetben fogyasztani.

Azon túl, hogy ezek a termések mind nagyon finomak, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak, melyek szintén jótékony hatással vannak a szervezetünkre - hangsúlyozta a terapeuta, aki a prezentációt követően kvízjátékkal kedveskedett a táborlakóknak.

- Az első hetekben több mint hatvan diák vesz részt a táborban, de az utolsó turnusokra ez a létszám az elmúlt évek tapasztalatai alapján várhatóan csökkenni fog, hiszen a szülők többnyire augusztusban veszik ki szabadságukat - tudtuk meg a táborvezetőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!