Hírek

2013.10.16. 17:30

Közbiztonsági fórum Pápán

A Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum alakuló ülését tartották szerda délután a helyi járási hivatal tanácstermében.

Polgár Tibor

Az eseményen kitűzték a közös célt: közösségi együttműködéssel tenni a közbiztonságért. A Pápai Rendőrkapitányság által szervezett fórumon részt vettek többek között a járás polgármesterei, a gyermekvédelemben dolgozó szakemberek, az iskolák és a történelmi egyházak képviselői, a rendőrség társszervei, valamint a nemzetiségi önkormányzatok vezetői.

– A mostani alkalmon lerakjuk az új közösségi együttműködés alapjait – közölte Szappan Csaba pápai rendőrkapitány.

Töreki Sándor megyei főkapitány és Szappan Csaba városi kapitány a közbiztonsági fórumon (Fotó: Polgár Tibor)

Dr. Töreki Sándor, Veszprém megye rendőr-főkapitánya a közbiztonsági egyeztető fórum rendszeréről tájékoztatta a jelenlévőket. A fórum alapgondolatát összefoglalva kiemelte, a rendőrség igyekszik egyre nyitottabbá válni, és meghallgatni a civil szférából érkező visszajelzéseket. Szappan Csaba a pápai járás közbiztonsági helyzetéről, az első háromnegyed év bűnözési adatairól tartott előadást. Kiemelte, közösségi együttműködéssel még hatékonyabbá lehet tenni a rendőrség munkáját.

Az összejövetelen Feketéné Földi Judit, a Pápai Járási Hivatal vezetőjének tájékoztatója után a közgyűlés elfogadta a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum ügyrendjét, majd pedig megalakultak a munkacsoportok. Végül a rendőri vezetők válaszoltak a jelenlévők kérdéseire is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!