Hírek

2013.10.02. 18:30

Jobb körülmények közé kerültek a zirci gyerekek

A Benedek Elek óvodában és bölcsődében összesen 240 négyzetméter területet építettek be, a teljes költségvetés 35,7 millió forintot tett ki, ebből 26,7 millió forintot vissza nem térítendő állami támogatásként nyert el a város.

Varga Domokos Péter

Ezeket az adatokat Kovács Zoltán kormánymegbízott ismertette a beruházás átadási ünnepségén. Felidézte, hogy 2011-ben ugyanebben az épületben adhatták át a három bölcsődei csoportot befogadó helyiségeket. Szólt arról is, hogy a kormány az új köznevelési törvényben 3200 új óvodai férőhely kialakítását írta elő, ehhez a költségvetésben 27,3 milliárd forintot biztosított. Így ma az országban 153 óvodát fejlesztenek. Ennek fontosságáról szólva kiemelte, sajnos ma is sok olyan kisgyerek van, akiknek az óvodába kerülése az otthoni nehéz körülmények között minőségi ugrást jelent. A megújuló környezet visszahat a gyerekekre. Dicséret illeti a képviselő-testületet, hogy az eddig két létesítményben elhelyezett óvodát egy területre hozta össze – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Az embernek a legfontosabb a családja és a gyermekei - erről Ottó Péter, a város polgármestere beszélt. De ugyancsak ez a legfontosabb a társadalom számára is, ezért törekszik arra a kormányzat, hogy olyan társadalompolitikai rendszert alakítson ki, amely lehetővé teszi a gyermekvállalást. Zirc is arra törekedett az elmúlt évek során, hogy folyamatos fejlesztésekkel modernebb, korszerűbb körülmények között tudja működtetni gyermekintézményeit. Ez leglátványosabban éppen itt, az óvoda és bölcsőde épületében érhető tetten. A régebbi óvoda helyiségeiben már csak az a két csoport kapott helyett, amelyek most átkerültek a közös épületbe. Most viszont az ő csoportszobáik a legszebbek, legmodernebbek. A polgármester azt kívánta, a jelen lévők és az ezután következő generációk gyermekeinek is nagyon sok öröme legyen a most átadott létesítményben, és mindig legyen meg a városnak az a lehetősége, hogy ehhez a lehető legjobb feltételeket tudják biztosítani.

Igmándyné Hebling Gabriella vezető óvónő megköszönte az építkezésben részt vevő szakemberek, valamint kollégái munkáját. Többek között azt hangsúlyozta, a beruházással fizikailag is eggyé vált a két alkalmazotti közösség. Az ünnepség előtt a két új csoportszobában elhelyezett vegyes csoportos kisgyerekek adtak műsort. A beruházás során két óvodai csoportszobát alakítottak ki 50–50 négyzetméteres alapterülettel, valamint öltözőt, vizes blokkot, egy logopédiai helyiséget, melegítő konyhát és dolgozói helyiséget. A munkálatok folyamán 11 közalkalmazott foglalkoztatására is sor került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!