Hírek

2014.08.01. 11:11

Odafigyeléssel minden vasúti átjárós baleset elkerülhető

Badacsony, Révfülöp - Odafigyeléssel minden vasúti átjárós baleset elkerülhető. A héten a Balatonnál erre hívták fel a figyelmet MÁV Zrt. és a rendőrség közös akciója keretében.

Tremmer Tamás

A KRESZ külön fejezetben tárgyalja a vasúti átjárón való áthaladás szabályait, melyeket a gépjárművezetők rendre megszegnek. A MÁV Zrt. és a rendőrség közös országos roadshow-ja keretében azt kívánják tudatosítani, hogy az útátjáróban történő baleseteket alapvetően a közúton közlekedők tudják megelőzni, ha fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítik meg az átjárót.

A vasúttársaság képviseletében Bódis Gergely (baloldalt hátul) és Frick Péter (jobbra) osztották a szórólapokat. Figyelemmel elkerülhetőek a balestetek

Az Érj haza biztonságban! vasútbiztonsági roadshow során 2014-ben is turisztikailag frekventált térségben, nyolc Balaton-, illetve Velencei-tó parti település kampányolnak. Ennek keretében pénteken délelőtt Badacsonyban, délután pedig Révfülöpön szólították meg a vasúti átjáróban áthaladókat és hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára. A MÁV képviseletében Bódis Gergely és Frick Péter osztották a szórólapokat.

Az akcióval tudatosítani kívánják, hogy rendkívül veszélyes, ha a közlekedők a szabályokat megszegik, az előírások ugyanis megkövetelik, hogy csak a kijelölt átjárókat használják, és fokozott óvatossággal közelítsék meg azokat.

Jónak tartotta a kampányt Szabó Sándor és felesége, Szabóné Mercs Éva is, szerintük sok baleset történik a vasúti kereszteződésekben. Jó, ha tudják az emberek, a vonat nehezen áll meg! Nyíregyházáról jöttek a Badacsonyba, ahol éppen egy nyírteleki vasúti baleset molinóját feszítették ki az akció során, erre ők is emlékeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!