Hírek

2015.04.17. 18:26

Nyugdíjasként is aktívan, vidáman

Pétfürdő – Nyolc csoport részvételével szervezett megyei néptánctalálkozót a közösségi házban a Péti Nyugdíjasklub és a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém megyei egyesülete.

Szabó Péter Dániel

A tavalyi sikeres találkozó után nem volt kérdés, hogy idén is Pétfürdő adhat otthont a rendezvénynek, amelyre ezúttal a házigazdák mellett hét néptánccsoport fogadta el a meghívást.

Fotó: Szabó Péter Dániel

A megjelenteket Angeli Katalin, a Pétfürdői Közösségi Ház vezetője köszöntötte. Kiemelte, korántsem mindegy, hogy ki hogyan viseli az öregedést, hiszen nyugdíjasként is lehet valaki aktív, nyitott és jókedvű, ennek ékes bizonyítéka a péti találkozó.

Paulics István,a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém megyei egyesülete elnöke hozzátette, nem furcsa, inkább példaértékű, ha egy nyugdíjas néptáncol, ezek a csoportok is hozzájárulnak a méltóságteljes és tartalmas időskorhoz.

A folytatásban aztán a tánccsoportoké volt a főszerep a színházteremben. A házigazda Péti Nyugdíjasklub Muskátli Táncegyüttese rábaközi verbunkot és szatmári táncot adtak elő, a balatonalmádi Ringató Balaton Néptánccsoport pedig bodrogközi és szatmári táncot járt el a színpadon.

A hajmáskéri Vadgalamb Klub tánccsoportja moldvai táncokkal készült a megyei találkozóra, a veszprémi Cholnoky Jenő Nyugdíjas Klub tánccsoportja pedig Vitnyédi pillanatok című koreográfiáját adta elő nagy sikerrel.

A veszprémi Őszidő Nyugdíjas Klub tánccsoportja mezőföldi csárdást táncolt, az ajka-padragkúti Jó szerencsét Nyugdíjas Klub táncosai dunafalvi leánytáncot mutattak be, míg a szintén Ajka-Padragkútról érkezett Rozmaring Néptánccsoport tunyogmatolcsi leánytáncot járt el. A Berhidai Nyugdíjas Klub tánccsoportja mezőföldi táncokkal aratott nagy sikert a jó hangulatú találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!