Hírek

2015.02.16. 18:30

Noszlopi Ízparádé - Kitűnő hangulat és finom ételek napja

Kocsonya, sütemények és eltett ételek kategóriában hirdetett versenyt a helyi önkormányzat, a Noszlop Községért Alapítvány és a Lucullus Borlégió. A rendezvényt vasárnap tartották a község iskolájának tornatermében.

Penk Tímea

A házi készítésű ételek versenye, kóstolója és vására már ötödik alkalommal valósult meg a községben. A versenyzők előre elkészített ételeket vittek a parádéra. A kocsonyák között volt hagyományos és díszített, a sütemények szeletelt, darabos, illetve torta kategóriában versenyeztek, az eltett ételek pedig savanyúságok, befőttek vagy lekvárok voltak.

A kocsonyát a program szervezője, Szabó Péter éttermi mester, illetve Felső Sándor polgármester, Könyvné Dózsa Erzsébet mesterszakács, Scheck Roland konyhafőnök és Szalai József húsüzemvezető értékelte.Az eltett savanyúságokat, befőtteket és lekvárokat Krassné Tóth Melinda egyetemi tanár, Kéry József savanyító manufaktúra tulajdonos és Kulcsár Iván tartósító manufaktúra tulajdonos zsűrizte.

A süteményeket Nardai Károly cukrász mester, Városi Attila iskolaigazgató, Nardai Anita pék-cukrász és Pintér Ferenc volt polgármester zsűrizte.

A süteményeket Pintér Ferenc, Városi Attila, Nardai Károly és Nardai Anita zsűrizte (Fotó: Penk Tímea)

53 nevező indult a versenyen. Kocsonyából tizennégyféle készült, a versenyzők között négy arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet osztottak ki. Százféle eltett étellel neveztek a versenyre, a díjazottak között hét arany-, négy ezüst- és három bronzérmes lett. Százhúszféle sütemény készült, tíz arany-, hét ezüst- és hat bronzérmet osztottak ki. A zsűri tizenhat különdíjat is átadott, illetve a kiállítók egymásnak is jutalmakat ajánlottak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!