Hírek

2014.09.22. 16:17

Nincs szó járványról

Nem fordulnak többen orvoshoz az ilyenkor megszokottnál a megyében, közölte érdeklődésünkre a Veszprém megyei tisztifőorvos.

Marton Attila

Nincs járvány a megyében, a háziorvosi rendeléseken az évszaknak megfelelő a betegforgalom, tájékoztatta a Naplót Andrásofszky Enikő, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetője. A megyei tisztifőorvos hozzátette, az országos adatoknak és az évszaknak megfelelő, az óvodai-iskolai tanév megkezdésével együtt járó enyhe légúti és enterális közösségi megbetegedések fordultak elő.

Korábban a Napló olvasóinak Lestyán János, a Veszprém Megyei Orvosi Kamara elnöke arra hívta fel a figyelmét, hogy a sokévi átlaghoz képest hűvös és csapadékos nyár miatt immunrendszerünk nem olyan erős, mint általában szeptember elején. A szervezet ellenállóképességének megőrzéséhez és erősítéséhez az orvosok leggyakrabban azt tanácsolják, fokozzuk a vitaminbevitelt: ennek legegyszerűbb módja, ha minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Egészségünk megőrzésében segíthet, ha sokat mozgunk és gyakran tartózkodunk a szabad levegőn, így immunrendszerünk könnyebben birkózik majd meg a lehűléssel és a különféle kórokozókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!