Hírek

2014.02.18. 19:35

Nem ütne meg lányt, mégis fenyegetik

Budapest, Veszprém – Súlyosan megvertek egy fiatal párt vasárnap éjszaka Budapesten. Az állítólagos ütlegelők között felmerült Turóczi Larion, egy veszprémi fiú neve is, aki tagadja a vádakat, kizártnak tartja a történteket, nevével, arcával vállalva beszélt a Naplónak az esetről.

Kovács Erika

– Vasárnap éjjel egy és két óra között hatan sétáltunk, köztük barátnőm, nővérem a főváros hetedik kerületében a Dob utcában, amikor egy ismeretlen párba botlottunk, akik a járdán előttünk álltak – idézi az esetet. Elmondja: nővérem, hogy ne kelljen lelépnünk az autók közé az útra, megkérte őket, legyetek szíves, álljatok arrébb, fejezzétek be a csókolózást, és folytassátok akkor, amikor már elmentünk! Erre a lány gúnyosan megjegyezte: nahát, akkor folytassuk, és a felszólításra azt mondta, hogy a ... anyád!

- Ezután a mögöttem sétáló barátnőmmel összeugrott a lány, mire megfordultam, már verekedtek a földön. Azt nem tudom, hogy ki ment neki a másiknak - nyilatkozta a Naplónak a veszprémi Turóczi Larion, aki tagadja, hogy ő verte volna össze a fiatal párt, ahogyan internetes közösségi oldalakon állítják. A lánnyal lévő fiú közbe akart lépni, amit abból láttam, hogy elindult feléjük. Féltem, hogy bántani fogja a barátnőmet, és ezért nem engedtem, hogy beleavatkozzon, visszahúztam a kezénél fogva. Ezután a két lányt a nővérem párja szétszedte úgy, hogy a barátnőmet elhúzta a másiktól. A srác agresszív mozdulatokkal elindult a nővérem után, és kiabált neki valamit, de hogy mit, nem emlékszem. Akkor a nővérem párja a másik srácot a kerítésnek lökte, és azt kiáltotta neki: te bántani akarsz egy lányt? Erre én is odamentem, és én is ezt tettem, én is nekilöktem a kerítésnek a fiút, és ekkor már ordítottam rájuk, hogy menjenek el!

Ezután Larion szerint a srác az arcába vigyorgott, az ismeretlen lány kiabált, hogy tisztázzuk le, ne menjetek el! A nővérem barátja azt mondta, nem látod, nem lehet tisztázni, menjetek el, mi is megyünk! Közben mi elindultunk. Az ismeretlen lány utánunk kiabáltott, hogy ne menjünk el, tisztázzuk le a történteket, mert ő nem így lett nevelve. Nővérem erre megjegyezte: úgy lettél nevelve, hogy megtépsz egy 150 centis lányt? Erre büszke lehetsz! utalt a nővérem az erőviszonyokra. Ezután elmentünk. Ekkor a lányon sem a srácon nem volt sérülés, ezt video is igazolja meséli a történetet Larion, aminek ezzel még nincs vége, mert a veszprémi fiú másnap közösségi portálon üzenetet kapott a video linkjével, melynek leírásában őket cigányoknak nevezik, és azt állítják, hogy neki az a hobbija, hogy éjszakánként lányokat ver, és további trágárságokat is mondanak rólunk. Több tucat fenyegető üzenet érkezett percek alatt. A közösségi oldal egyik hírportálján is megosztották a videót, ahol már több ezer ember fenyegette őket. Larion és barátnője személyes adatait is közzétették, ismeretlenek azzal fenyegették őket, hogy rájuk gyújtják a házat.

A kérdésre, hogy akkor szerinte mitől keletkezett ilyen súlyos sérülése a lánynak, és a fiúnak azt válaszolja, nem tudja. Újra elismételi, mindenki láthatja a lökdösődés végkifejletét igazoló videón, hogy a lánynak nem tört el a lába, hiszen a két lábán áll és a fiúnak sincs semmi baja.

- Engem a családommal együtt lejárattak az alaptalan váddal, szidják az édesapámat is, aki három éve meghalt. Jó tanuló voltam mindig, lányt életemben nem ütöttem meg, és nem is tennék ilyet. Ehhez képest valamelyik tévécsatorna kábítószeres bandának nevezett minket. A rendőrségen feljelentést tettem a fenyegetések miatt, és a személyes jogaim megsértéséért, az alaptalan vádakért.

A kérdésre, az a lány, akivel találkoztak éjszaka, azonos-e azzal, akinek eltört a lába és a tévében nyilatkozik, azt válaszolta: nem vagyok benne biztos.

- A vádakat, akik jól ismernek, köztük a családom, a barátaim, a tanáraim nem hiszik el - állítja Larion.

Aggódom édesanyámért, az egész családomért, ezért úgy döntöttem, hazajövök Pestről Veszprémbe. Soha nem gondoltam volna, hogy alaptalan vádak miatt egyik percről a másikra ilyen helyzetbe kerülhet az ember, egy egész család. Bízom abban, hogy kiderül az igazság – nyilatkozta Larion. 

A lökdösődásről a videót itt tekintheti meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!