Hírek

2015.03.25. 17:00

Nem kergette az öngyilkosság határára

Veszprém - Becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogának megsértése miatt nyújtott be keresetet dr. H. L. a Veszprémi Törvényszékre K. G.-vel szemben. Az ügyet a minap kezdték tárgyalni a bíróságon, ahol meghallgatták a feleket.

Kovács Erika

Dr. H. L., a felperes állítása szerint az alperes K. G. egy napilap internetes oldalán 2015. januárjában megjelent hírben róla valótlan és sértő tényt állított, miszerint ő kényszerítette per indítására a meggyilkolt veszprémi kézilabdázó családját, valamint a megállapított kártérítés állam általi kifizetését érintő alaptalan ígérete miatt került a családfő az öngyilkosság határára.

K. G. ezen állításai alkalmasak voltak arra, hogy dr. H. L.-ről,  magán- és szakmai körökben egyaránt – rendkívül kedvezőtlen értékítélet alakuljon ki. A felperes keresetében a közölt cikkel megegyező módon elégtételre, két millió forint sérelemdíjra, valamint a perköltség megfizetésére kérte kötelezni az alperest. A bíróság az ügyet 2015. április 29–re  elhalasztotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!