Hírek

2013.08.12. 22:00

Lasztovicza Jenő: A MAL Zrt magáncég és nem állami

Nem értem, hogy a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), illetve Székely Tamás elnök miért a kormányt hibáztatja a Mal Zrt.-vel történtek miatt.

Szijártó János

Ezt Lasztovicza Jenő mondta korábban megjelent írásunk kapcsán, miszerint a szakszervezet a kormányt teszi felelőssé a vállalatnál várható létszámleépítés miatt. A megyei közgyűlés elnöke határozottan cáfolta a kormány felelősségét. Ugyanis, mint kiemelte, itt egy magántulajdonban lévő vállalatról van szó, amelynek vannak tulajdonosai, annak minden hozadékával, anyagi hasznával és felelősségével együtt.

- A Mal Zrt. által okozott iszapkatasztrófánál a kormány nyújtott támogatást a mentésben, a kár enyhítésében, majd az újjáépítésben. Ezzel együtt stratégiai kiemelt vállalattá minősítette a Mal Zrt.-t, érzékeltetve annak a térségben betöltött kiemelt szerepét. Arról viszont kevés szó esik, hogy ez a cég néhány sokmilliárdos vagyonnal rendelkező ember tulajdonában van, akik a nyereségesen kitermelhető bauxit elapadása miatt nem terveztek itt hosszú távú működést, hiszen egyetlen vörösiszap-tározót sem építettek. Nagyon úgy tűnik, hogy a témát a baloldali pártok a valós tényeket mellőző nyilatkozataik alapján kampánycélokra használják fel, és hamis színben tüntetik fel a kormány szerepét - mondta Lasztovicza Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!