Hírek

2017.08.18. 16:10

Nehéz, de boldogító hivatás - Augusztus 20-ai ünnepség az ajkai kórházban

Ajka - Ennél a hivatásnál sem nehezebb, sem boldogítóbb nincs – mondta Nagy Zoltán, a Magyar Imre Kórház főigazgatója az intézmény augusztus 20-ai ünnepségén.

Penk Tímea

Nagy Zoltán szerint az egyik legrégebbi magyar ünnepen büszkék lehetünk a keresztény magyar államra és a nemzeti egységre. Szent István életét idézve tette fel a kérdést: vajon hányan tekintjük szolgálatank a közért végzett munkát, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a betegellátás csak akkor lehet eredményes, ha a beteg, az orvos és a szakdolgozó együttműködése megteremti a gyógyulás feltételeit. A főigazgató Kossuth szavaival emlékeztette az ünneplőket a jövő iránti felelősségvállalásra.

A rendezvényen a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése kitüntetéseit adta át Nagy Zoltán és Fenyvesi Zoltán, a közgyűlés alelnöke. Elismerésben részesült az ápolási osztály kollektívája, melyet Szekérné Tóth Viola osztályvezető ápoló vett át. Közel négy évtizedes kiemelkedő munkavégzésért kitüntetést kapott Tavasziné Makkai Erzsébet, az infektológia osztályvezető főorvosa, Kurali Mária, a bér- és munkaügyi osztály vezetője, és Polányi Márta okj-s szülésznő. Ferenc Pálné a vezető dietetikusi, valamint élelmezésvezetői munkájáért kapott elismerést.

Nagy Zoltán, Polányi Márta, Ferenc Pálné, Szekérné Tóth Viola, Kurali Mária, Tavasziné Makkai Erzsébet, Fenyvesi Zoltán, Polgárdy Imre

Az ünnepségen Baráth Mirella verset szavalt és felléptek a zeneiskola tanárai, Vörös Jánosné és Kissné Laczay Ágnes. Bakos Frigyes esperes kenyérszentelője után állófogadás várta a vendégeket. Polgárdy Imre, a megyei közgyűlése elnöke lapunknak elmondta, örömmel vett részt az új kórházigazgató első ünnepségén, és szívből gratulált a kitüntetetteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!