Hírek

2017.03.15. 21:30

Negyedszer a legjobbak közt a Lesence Völgye Általános Iskola

Lesencetomaj - A Lesence Völgye Általános Iskola negyedik alkalommal került be a kiválóan teljesítő intézmények sorába. A tapolcai járásban nincs másik általános iskola, amely több éve ilyen jól teljesít. Az eredményük országosan is kiemelkedő.

Smidhoffer Eszter

- Az Oktatási Hivatal 2016 nyarán készített egy listát a magyar pedagógiai gyakorlat, nevelés kiemelkedő teljesítményeiről. Nyilvánosságra hozták azoknak az iskoláknak a névsorát, ahol a családi hátteret felülmúló eredményt érnek el a tanulók. Iskolánk a vizsgált öt tanévből negyedik alkalommal szerepel az országos kompetenciamérésen egyenletesen jól teljesítő intézmények között, nagy örömünkre - mondja Hegyiné Kalamár Lívia igazgató.

A kimutatást látva a székesfehérvári oktatási központból mesterpedagógusok látogattak intézményükbe, hogy betekintést nyerjenek az ott folyó oktató-nevelő munkába. Láthatták, hogy milyen módszerekkel tanítanak, külön odafigyelnek a tanulási nehézséggel küszködőkre, igyekeznek személyre szabott feladatokat adni a diákoknak.

- Tehetségeinket sikeresen készítjük fel a versenyekre. A központ dolgozói elkötelezettségünket, felkészültségünket példamutatónak találták. A dicsérő szavak további lendületet adnak munkánkhoz - hangsúlyozza a lesencetomaji intézmény vezetője.

Hegyiné Kalamár Lívia hozzáteszi, hogy az iskola felszereltsége kifogástalan minden tekintetben. A városi iskolákhoz képest sem szenvednek hiányt semmiben. Az alacsony létszámra való tekintettel személyre szólóan tudnak tanítani, foglalkozni a diákokkal. Magas a sajátos nevelési igényű diákok aránya az iskolában, az igazgató házon belül meg tudja oldani a fejlesztésüket gyógypedagógussal, fejlesztő pedagógussal és gyógytestnevelővel.

A lesencetomaji iskola diákjai kiválóan teljesítő intézményben tanulnak. Sikeresen felkészítik őket Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Korszerű eszközök segítik a tanulást, informatikai labor van az iskola mindkét épületében. A négy település - Lesencetomaj, Lesenceistvánd, Lesencefalu és Uzsa - diákjai közül az alsó tagozatosok Lesenceistvándon tanulnak, míg a felsősök Lesencetomajon. A diákok menetrend szerinti buszjáratokkal közlekednek. A délutáni foglalkozások mellett művészeti oktatás is folyik az iskolában, sőt, a tapolcai zeneiskola telephelye szintén helyben van. Jelenleg ütős és fúvós szekciók működnek az iskolában - mondja az igazgató.

A zene és a képzőművészet mellett a sport ugyancsak jelentős szerepet játszik az életükben. A mai kor igényeinek mindkét iskolaépü-let megfelel. Lesencetomajon energetikai felújításra pályáznak, Istvándon a nyílászárókat cserélték ki. A fenntartó is ügyel az épületek állagára, a közelmúltban esővédő tetőt szereltek fel, betonjárda készült az udvaron.

- Nagy segítség a szülői munkaközösség támogatása, az intézményünket egy jól működő alapítvány is támogatja. Segítségükkel kirándulásokra juthatnak el a diákok, idén például a veszprémi állatkertbe. Emellett a szülők népszerű jótékonysági vásárokat rendeznek, a befolyó ösz-szeggel az iskolát segítik.

Az intézmény együttműködik a Szemem fénye alapítvánnyal, a gyermek-hospice- hálózat részére gyűjtenek. Részt vesznek az Öltözz pirosba! akcióban, a tanulók is hozzájárulnak a gyűjtéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!